Népszerűek a Miocén Park tematikus túrái 2022.08.14. 15:59

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tematikus túrái egyre népszerűbbek Ipolytarnócon.

A Miocén Parkban indított speciális terepbejárások programcsomagját már év elején meghirdették, sok látogató érdeklődik irántuk. A változatos túrakínálat az év minden hónapjára ajánl egy-egy különleges kalandtúrát a Miocén Ősvilágba, esetenként a határokat is feszegetve.

A terület a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark beléptető kapuja, emléktúrákat is szervez a térség földtani értékeinek kutatóihoz kapcsolódva, de a bükkábrányi fákhoz is bekukkantva.

A legutóbbi kalandtúrán 47 fő érdeklődő vett részt, kicsiny országunk minden szegletéből érkezve. A geológiai ösvény Tasnádi Kubacska Csarnokába a Bakony-Balaton Geoparkból is benézett egy csoport, üdvözölték testvér geoparkunkat.

Az őszi tematikus túrákkal az örökségnapok mellett a földtani sokszínűség (geodiverzitás) napjait is meg fogják ünnepelni. A folytatódó miocén ősvilági túrák mellett októbertől a mucsényi fatörzsbarlang túrák is újra beindulnak, de a természetvédelem védőszentjéről is megemlékeznek majd. Érdemes lesz felkeresni a területet a turisztikai főszezonon kívül is, hétvégi programokkal télen is várja majd az érdeklődőket az Ősvilági Pompeji Miocén Parkja.


Kapcsolódó