Mátra kincsei természetismereti és természetvédelmi verseny 2020.11.24. 15:48

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság „Mátra kincsei természetismereti és természetvédelmi verseny” címmel a Mátra természeti értékeinek megismerésére invitáló természetvédelmi versenyt hirdet általános iskolás diákok részére.

Mátra kincsei természetismereti és természetvédelmi verseny tematikája:

A verseny résztvevői iskolai tanulmányaikat kiegészítve kapnak átfogó képet a Mátra természeti értékeiről és azok védelméről. Bár a feladatok a Mátra kincseit helyezik előtérbe, egyéb, az ország más tájaira is kiterjedő természetismereti ismereteket is elsajátíthatnak a diákok. A verseny során szerzett ismeretek kiváló alapot jelentenek a diákok szemléletformálásához, hogy később a természet szépségére és védelmére érzékeny, tudatos felnőtt válhasson belőlük.

Az első három fordulót hat témakör kíséri végig, ezek a következők: madárvilág, hüllők és kétéltűek, rovarvilág, növényvilág, élőhelyek, tájak. Fordulónkét minden témakörön belül újabb és újabb élőlénycsoporttal ismerkedhetnek a diákok. A döntő anyaga az első három forduló témaköreit dolgozza fel.

Mátra kincsei természetismereti és természetvédelmi verseny programja:

A verseny három évközi fordulóból és egy májusi döntőből áll.

A verseny csapatverseny, két korosztályban, 5-6. osztályos és 7-8. osztályos diákokból álló három fős csapatok jelentkezését várjuk.

Az első három forduló feladatsorai elektronikus úton kerülnek kiküldésre a versenyre regisztrált csapatok részére. A kitöltött feladatlapok szintén elektronikus úton kerülnek visszaküldésre a versenyszervezőnek a megadott határidőig.

Az első három forduló alapján legtöbb pontot szerzett 3-3 csapat kerülhet be a májusban megrendezésre kerülő döntőbe.

A döntő a pandémia helyzettől függően a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság legújabb mátrai bemutatóhelyén, a mátrafüredi Harkály Házban kerül megrendezésre. A döntő során terepi feladatok megoldásával, valamint feladatsor kitöltése által adhatnak számot tudásukról a csapatok.

Mátra kincsei természetismereti és természetvédelmi verseny menete:

Regisztrációs időszak: november 24 – december 18.

Első forduló: január 04 – január 29.

Második forduló: január 29 – március 05.

Harmadik forduló: március 05 – április 16.

Döntő: május 20-21.

Mátra kincsei természetismereti és természetvédelmi verseny díjazása:

A verseny minden résztvevője, akik gondoskodtak mind a három forduló kitöltött feladatsorának határidőre való visszaküldéséről oklevelet kap.

A verseny döntőjében kialakult sorrend szerint, a két korosztály első három helyezettje díjazásban részesül.

Jelentkezési lehetőség a harkalyhaz@gmail.com e-mail címen.

További információkért, érdeklődés esetén hívja munkatársainkat a +36 30 327-0301 telefonszámon.


Várjuk a csapatok jelentkezését!

Harkály Ház csapata

Kapcsolódó