Anna napi búcsú Szentkúton 2021.07.22. 10:10

Július 25-én, Szent Anna napján zarándoklattal, valamint Veres András győri és Marton Zsolt váci megyéspüspök szentmiséjével csatlakozik Mátraverebély-Szentkút a nagyszülők és idősek első világnapjához. A búcsú programjai azonban már szombaton elkezdődnek.


Július 25-én Mátraverebély-Szentkúton hagyományosan Szent Anna búcsút tartanak, ám ettől az évtől kezdve kiemelt ünneppé válik ez a nap, hiszen Ferenc pápa bejelentette, hogy bevezeti a nagyszülők és idősek világnapját.

A Szentatya azzal a céllal hívta életre a világnapot, hogy hangsúlyozza a fiatalokkal való kapcsolat fontosságát, valamint, hogy Isten és az Egyház milyen közel áll az idősekhez.

A katolikus nemzeti kegyhelyen ez alkalomból Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke és Marton Zsolt váci megyéspüspök, a MKPK Családügyi Bizottságának elnöke mutatnak be szentmisét.

„ Jézus nagyszülei, Szent Anna és Szent Joakim, a nagyszülők védőszentjei. Krisztus emberségének fontos jelei ők, ezért is kedvelt ünnep az évszázados mátraverebély-szentkúti Szent Anna búcsú.” – mondta Orosz Lóránt kegyhelyigazgató.

A búcsú programja IDE KATTINTVA letölthető!

Kapcsolódó