Hulladékcsökkentési Hét a Bükki Nemzeti Parknál 2022.11.17. 08:51

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) Környezeti Nevelési Csoportja várja az iskolák és osztályok jelentkezését 2022. november 21-ig!

Idén is csatlakozva az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, igazgatóságunk környezeti nevelői iskolákba látogatnak el, népszerűsítve a hulladékcsökkentés szemléletét. A 2009-ben indult mozgalomhoz, a BNPI 2017-ben csatlakozott, az akkori Technológiai és Ipari Minisztérium felhívására, hogy előadásokat, foglalkozásokat tartson a témával kapcsolatban. Azóta, ha a helyzet engedte, minden év novemberének utolsó hetében, megismételjük ezt a küldetést, az éppen aktuális kihívásnak megfelelően.

2022-ben a fókuszban a textíliák vannak, ezért az idei év kampányának mottója „A pazarlás nem divat.” Az igazgatóság is ennek a missziónak a szellemében tartja a figyelemfelhívó, gondolatébresztő foglalkozásait, azokban az iskolákban, melyek regisztrálnak november 21-ig. Az iskolai foglalkozásokra felső tagozatos és középiskolás osztályok jelentkezését várjuk, ahol egy tanóra keretében tudhatnak meg többet a tudatos hulladékgazdálkodásról, a hulladék keletkezésének megelőzésének formáiról, a termékek újrahasználatáról, vagy az anyagok újrahasznosításának fontosságáról.

Jelentkezni az ERDEIN@BNPI.HU e-mail címen, e-mailben lehet. Várjuk az iskolák, osztályok jelentkezését!

Kapcsolódó