Hulladékcsökkentési Hét a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnál 2023.11.13. 17:10

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) Környezeti Nevelési Csoportja várja a BNPI működési területén található iskolák és osztályok jelentkezését 2023. november 17-ig!


Idén is csatlakozva az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, Igazgatóságunk környezeti nevelői iskolákba látogatnak el, népszerűsítve a hulladékcsökkentés szemléletét. A 2009-ben indult mozgalomhoz, a BNPI 2017-ben csatlakozott, az akkori Technológiai és Ipari Minisztérium felhívására, hogy előadásokat, foglalkozásokat tartson a témával kapcsolatban. Azóta, ha a helyzet engedte, minden év novemberének utolsó hetében, megismételjük ezt a küldetést, az éppen aktuális kihívásnak megfelelően.

2023-ban a fókuszban a csomagolás, a csomagolóanyagok újrahasznosítása, újrahasználata, a csomagolóanyag-felhasználás csökkentése és a csomagolásból adódó hulladék keletkezésének megelőzése áll. Az Igazgatóság is ennek a missziónak a szellemében tartja a figyelemfelhívó, gondolatébresztő foglalkozásait, azokban az iskolákban, melyek regisztrálnak november 17-ig.

Az iskolai foglalkozásokra felső tagozatos és középiskolás osztályok jelentkezését várjuk, ahol egy tanóra keretében tudhatnak meg többet a hulladékcsökkentés lehetőségeiről.

A foglalkozás díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet:

Erdei Nikoletta

E-mail: erdein@bnpi.hu

Mobil: 30/336-8124


Várjuk az iskolák, osztályok jelentkezését!

Kapcsolódó