Földtudományos forgatag - interaktív geokiállítás és vásár 2018.07.31. 11:28

Földtudományos forgatag - interaktív geokiállítás és vásár Budapesten.

A budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban 2015. november 7-8-án került megrendezésre az idei Földtudományos forgatag - interaktív geokiállítás és vásár. A rendezvény főszervezője a Magyarhoni Földtani Társulat, társszervezői a Magyar Geofizikusok Egyesülete és a Magyar Természettudományi Társulat voltak.

A több, mint húsz kiállító bemutatója a múzeum kupolacsarnokában és kiállítócsarnokában kapott helyet. A rendezvény sok érdeklődőt vonzott, közöttük családok, akik élénken érdeklődtek a standok és kiállított tárgyak iránt. A rendezvényhez geojátszóház, ismeretterjesztő előadások és filmek vetítése kapcsolódtak.
A Novohrad-Nógrád Geopark érdekes kiállítással várta az érdeklődőket, melynek részeként Prakfalvi Péter, geológus tartott ismertetőket a Geopark területén található természeti és geológiai értékekről, leletekről, maradványokról. A salgótarjáni Bányamúzeum jóvoltából bányászati eszközök kerültek kiállításra. A geopark munkatársai Geototóval, kifestőkkel, kirakókkal is szórakoztatták az érdeklődő látogatókat, főleg a gyerekeket.
A rendezvény teljes ideje alatt lehetőség volt arra is, hogy találkozzank a szakma szereplői, véleményt cseréljenek az aktuális témákrólés tervezzék a jövőbeli együttműködéseket.
A Földtudományos Forgatag a geotudományokban jártas szakemberek és laikus érdeklődők fontos eseménye, amelyet nemcsak a környékbeli régiók, de küllföldiek is szívesen látogatnak. A Novohrad-Nógrád Geopark részére megtiszteltetés a rajta való megjelenés és részvétel.

Kapcsolódó