Eventusos diákok kiállítása: a Bükk a festővásznon 2022.04.25. 16:18

A felsőtárkányi Nyugati Kapu Látogatóközpontban 2022. április 22., péntektől megtekinthető az Eventus Üzleti, Művészeti Szakgimnázium diákjainak kiállítása.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság mint a Bükk-vidék Geopark munkaszervezete és az Eventus Üzleti, Művészeti Szakgimnázium már évek óta együttműködik a diákok környezeti nevelésében. A „Környezetünk természetföldrajzi és kulturális értékei” című projekt keretein belül a diákok korábban részt vettek tanösvényi túravezetésekben, megismerhették a Nyugati Kapu Látogatóközpontunk tárlatait, felfedezhették a Szent István- és az Esztáz-kői barlangokat, valamint a Szalajka-völgy kincseit.

A projekt terepgyakorlatai során szerzett inspirációkat, tapasztalatot, tudást a diákok különféle alkotások elkészítésébe fektetik. Most a Bükk-vidék mesébe illő tájai és azok változatossága ihlették meg a fiatal természetkedvelőket és gyönyörűbbnél-gyönyörűbb festményeket alkottak. A kiállításon látható a bükki erdő őszi színkavalkádja, a tópart idillje, a kanyargó erdei utak és még sok más, környezetünket ábrázoló kép.

A közel 30 képből állókiállítás szabadon megtekinthető a Felsőtárkányi Nyugati Kapu Látogatóközpontban szerdától szombatig 9 és 16 óra között.

Kapcsolódó