Európai Madármegfigyelő Nap 2020.10.01. 11:38

Minden évben, október első hétvégéjén rendezik meg az Európai Madármegfigyelő Napokat, amelyhez Európa szerte számos szakember és önkéntes is csatlakozik.

Az akció célja, európai szintű ismeret bővítés az őszi madárvonulásról, valamint minél több érdeklődő invitálása a természetbe.

A megmozdulás egyben verseny is az európai országok között, a résztvevők száma és a látott madarak száma mellett az is számít, hogy hány helyszín csatlakozott országon belül a programhoz.

Az Európai Madármegfigyelő Napokhoz csatlakozva a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság madárgyűrűzési bemutatóra, madarásztúrára invitálja az érdeklődőket. A programsorán lehetőség lesz bepillantást nyerni a madárgyűrűzés rejtelmeibe. A speciális madarászhálóval befogott fajok, jelölés közben testközelből megfigyelhetőek, fényképezhetőek az elengedésüket megelőzően.
A program részeként rövid, vezetett madarásztúra keretein belül lehetőség adódik Sástó madárvilágának terepi megfigyelésére is, amelyhez távcsöveket, teleszkópot biztosítunk.

Igazgatóságunk a MME Bükki Helyi Csoportjával együttműködve Egerszalók határában végez megfigyeléseket és gyűrűzést ezen a napon.

Érdemes a Magyar Madártani Egyesület honlapját böngészni, mert számtalan helyszín csatlakozik az idei programhoz.

Kapcsolódó