Díjeső a Batúz-tanya lovainak a XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazdasági Napokon 2018.05.15. 20:02

2018. május 10-12. között 25. alkalommal került megrendezésre Hódmezővásárhelyen az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazdasági Napok, ahol bemutatkoztak a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság lovai is.

A rendezvény lótenyésztési bemutatója az utóbbi években a Mezőhegyesen kitenyésztett fajtákra, azaz a Furioso-North Starra, a Gidránra és a Nóniuszra terjedt ki, kiegészülve a lipicai és a magyar hidegvérű fajtákkal. A kiállítás kiemelt fajtája a Furioso-North Star volt.

Galéria fotók: Horkay Ágnes

A nemzetközi mezőnyben Csehországból, Romániából, Szlovákiából és Magyarországról érkezett egyedek méltán képviselték a fajtát.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Batúz tanyai méneséből 4 példány, FURIOSO XLIV – 109 (DALIA) mén, Furioso XLIV – 101 (ÜTI) mén, FURIOSO XXXIX – 142 (ÜTKÖZŐ) mén, NORTH STAR VII – 119 (ARA) kanca képviselte a fajtát.

A Furioso-North Star Lótenyésztő Országos Egyesülete különdíjjal jutalmazta az Igazgatóság Furioso „A” vonal fenntartásáért végzett munkáját. A kiállításon, ezen vérvonalat méltán képviselte Furioso XLIV – 101 (ÜTI) mén. Tenyésztője: Szittya Furioso Kft., kiállítója és tulajdonosa: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

A kiállításon kiállított lovak között megrendezésre került szabadugró versenyen DALIA és ÜTI nevű ménünk indult, ahol DALIA a 2. helyezést érte el.

Áldozatos munkájukat megköszönve ezúton is gratulálunk a Batúz-tanya valamennyi dolgozójának az elért sikerekhez.