Miniszteri elismerő oklevelet kapott kollégánk 2024.03.13. 09:56

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeire emlékezett az Agrárminisztérium szerdán, amelynek apropóján átadták az Agrárminisztérium állami elismeréseit és kitüntetéseit is.

Miniszteri elismerő oklevelet vehetett át kollégánk, Dávid Ádám is, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Dél-Borsodi Tájegységben folyó őshonos haszonállat-génmegőrzési feladatok példaszerű koordinálásáért, a legnagyobb létszámú állami Furioso-North Star ménes génállományának mentéséért, a génmegőrzés és génhasznosítás terén elért eredményeiért.

Dávid Ádám (balról) és Nagy István agrárminiszter

Dávid Ádám édesapja amellett már gyermekkorában csikós volt a Nagyállás tanyán. A lovak szeretetével elkötelezetten a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Dél-Borsodi Tájegységében irányítja a Furioso-North Star ló, a kárpáti borzderes szarvasmarha, valamint a magyar tarka szarvasmarha génmegőrzési feladatait és a velük történő természetvédelmi területkezelési, legeltetési munkákat. Tevékenysége eredményeként, irányításával alakult ki a tájegységben folyó állattartási tevékenység és az őshonos haszonállatok legeltetésével történő természetvédelmi célú gyepkezelés. Irányítja a Batúz-tanya természetvédelmi területkezelési központban folyó munkákat.

Irányítja a ménes tenyésztési programját, az állomány genetikai értéke valamint tulajdonságai munkája eredményeként jelentősen növekedtek. Irányítja a lovak kiválogatását, nevelését és kiképzését. Munkája hozományaként országos versenyeken jelentős eredményeket érnek el, lovaink rendszeresen a díjazottak között vannak.
Aktív szerepet vállal a Furioso-North Star Lótenyésztő Országos Egyesület munkájában, így a fajta országos génmegőrzési programjában, a fajta fenntartásában és genetikai minőségének megőrzésében.
Kollégáival, beosztottjaival jó kapcsolatot ápol, személyes példamutatása mintaként szolgál számukra is.
Szakmai elhivatottsága, munkabírása kiemelkedő, kollegialitása, emberi példamutatása mintaértékű, tevékenységével magas szinten szolgálja a hazai természetvédelem ügyét.

Kapcsolódó