Egy éves a Bükki Csillagda: kiterjesztik együttműködéseiket 2023.03.09. 10:53

Különleges nappal kedveskedett a látogatóinak a Bükki Csillagda megnyitásának első évfordulóján, 2023. március 8-án.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) csillagászati és természetismereti látogatóközpontja a születésnapján azokat látta vendégül, akik nagyon sokat tesznek a társadalom elesettjeiért vagy éppen a bajbajutottakért. Így meghívást kapott egy komplex programra a Máltai Szeretetszolgálat Miskolci Csoportja, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Csilla von Boeselager Ház lakói és ápolói, a Baráthegyi Majorság ellátottjai, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének munkatársai, illetve a Spider Mentőcsoport tagjai, akik még egy mentőkutyás bemutatóval is kedveskedtek az egybegyűlteknek. A rendezvényen részt vettek továbbá a répáshutai óvodások és kisiskolások is, közülük Bükkhegyi Boglárka és Kánya Regina verset is mondott a Bükki Csillagda megnyitásának első évfordulóján.

A mentőkutyás bemutató után került sor két együttműködési megállapodás sajtónyilvános aláírására is, mivel a Bükki Csillagda nyit a környező települések turisztikai szolgáltatói, szállásadói, szolgáltatói felé. Jegyértékesítésük ezentúl már elérhető lesz Eger Városi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.-nél és a MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Kft.-nél, vagyis közeli a megyeszékhelyek TourInform Irodáiban is.

Rónai Kálmánné, a BNPI igazgatója ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy még nagyobbra nyitják a kapukat, hiszen ezen megállapodások által még kiterjedtebben és hatékonyabban tudnak majd együttműködni a térség szolgáltatóival.

Szádeczky Kornélia, a BNPI Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztályának osztályvezetője köszöntőjében elmondta, hogy a Bükki Csillagda egy nagyon különleges fejlesztése volt az Igazgatóságnak, hiszen a környezeti neveléssel már nemcsak a föld alatt, a barlangokban, vagy a felszínen, különböző tanösvényeinken, hanem már az égbolton, a csillagok között is el tudják kalauzolni a Bükki Nemzeti Parkba látogatókat. Így nagyon széles az a paletta, ahol már vendégül tudják látni a hozzájuk érkezőket.

Az egy éves születésnapon a Bükki Csillagda látogatóinak száma már megközelítette az 55 ezret. (Januárban köszöntötték az 50. ezredik látogatót: https://www.bukkicsillagda.hu/hu/hir/morahalomrol-...)

Köszönjük a HEOL.hu és a BOON.hu beszámolóját is!

Nyitóképünkön: Orosz Eszter, a MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Kft. ügyvezetője, Rónai Kálmánné, a BNPI igazgatója és Törőcsik Gábor, az Eger Városi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. vezetője

Kapcsolódó