Barlangok világnapja-rajzpályázat 2021.06.18. 11:22

Megnyerheted családod belépőjét a lillafüredi Anna-, vagy Szent István-barlangba.

A Barlangok Világnapja alkalmából a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság rajzpályázatot hirdet általános iskolás korú gyerekek számára, melynek célja a barlangok népszerűsítése.

A pályázat témája: A Bükk hegység barlangjai

A pályázat célja: A gyermekek kirándulásaik során fedezzék fel, ismerjék meg a bükki barlangokat, azok képződményeit, és a barlangok élővilágát. Benyomásaik, tapasztalataik alapján örökítsék meg a látottakat.

Magyarországon minden barlang jogi védelem alatt áll, így a barlangokban bármilyen tevékenység végzése engedélyhez kötött. A Bükk hegységben ezernél is több található belőlük. Többségüket adottságaiknál fogva nem lehet látogatni, arra csak speciális felszereléssel, tapasztalt barlangász vezetésével van lehetőség. Vannak olyan idegenforgalmi célú barlangok is, amelyek szervezett túravezetések keretében látogathatók, és akadnak olyan nyitott barlangok is, amelyek bárki számára szabadon megtekinthetők. A barlangok minden látogató számára más-más élményt nyújtanak.

Rajzpályázat

A Bükk barlangjainak, barlangi képződményeknek, a barlangok élővilágának ábrázolása szabadon választott rajzos eszközökkel (ceruza, filctoll, akvarell, tempera, pasztellkréta, egyéb grafikai technikák). A rajzokon a gyerekek jelenítsék meg a barlangi kirándulások emlékét, a helyszínen látottakat.

A pályamunkák formai követelményei: maximum A4 méretű kézzel készített rajz.

Kategóriák

1. kategória: rajzpályázat 1.-4. osztályos korú gyerekeknek

2. kategória: rajzpályázat 5.-8. osztályos korú gyerekeknek

A pályamunkák beküldésének határideje: 2021.07.01.

A beküldés módja: a rajzokat beszkennelve kérjük az istvanbarlang@bnpi.hu e-mail címre elküldeni.

Díjazás:

Az eredményhirdetés során kategóriánként az első 3 helyezettje részesül díjazásban. A pályázat eredményét a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (www.bnpi.hu) honlapján fogjuk közzé tenni.

1. díj: családi belépő az Anna-, vagy a Szent István-barlangba, és egy nemzeti park emblémás póló;

2. díj: családi belépő az Anna-, vagy a Szent István-barlangba, és egy nemzeti parkos tornazsák;

3. díj: családi belépő az Anna-, vagy a Szent István-barlangba, és egy nemzeti parkos bögre.

Kapcsolódó