A vízművesek bőrig áztak - népszerű önkéntes programunk 2023.06.12. 14:45

Megbizonyosodtunk róla, hogy a Heves Megyei Vízmű Zrt. dolgozói nem ijednek meg sem a munkától, sem pedig attól, hogy bőrig áznak! 2023. június 10-én, a szakadó eső ellenére, úgy döntöttek, hogy pihenés helyett, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság önkénteseként, munkatársunkkal közösen, megtisztítják az illegálisan lerakott szeméttől az Eger-patak medrének nyomvonalát a Szarvaskő-Almár közötti szakaszon.

Gumicsizmában, esőruházatban 22 zsák háztartási és építési vegyes hulladékot, 11 vödör üvegtörmeléket gyűjtöttek össze a területen, amelyet el is szállítottak. Köszönjük, hogy áldozatos munkájukkal hozzájárultak a természet megtisztulásához!

Ez a munka azonban nem egyedülálló eset volt, hiszen az önkéntességnek már hagyománya van Igazgatóságunkon!

Korábban, 2023. május 30-án, a pünkösdi hosszú hétvégét követően, a maklári Robert Bosch Automotive Steering Kft. dolgozói meglepő helyen álltak munkába! A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság önkénteseként aznap nem autóalkatrészeket állítottak elő, hanem kapát, ásót, csiszolóvásznat, ecsetet és festéket ragadtak, majd a terület természetvédelmi őre Bartha Attila szakmai iránymutatásával, a gyönyörű környezetben kialakított Millenniumi tanösvény karbantartását végezték el.

Ebben az évben már több multinacionális vállalat, alapítványok, és családok is hozzájárultak természetvédelmi feladataink megvalósításához.

Csatlakozzanak Önök is programunkhoz, jelentkezzenek honlapunkon, legyenek bronz, ezüst, vagy akár arany fokozatú önkénteseink, vagy vállalati/civil önkéntes partnereink!

TEGYÜNK KÖZÖSEN A TERMÉSZETÉRT!


Kapcsolódó