Bemutatóhelyek, látogatóközpontok kérdőív - nyereményjáték

Bükki Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyek, látogatóközpontok kérdőíve.

Ha a nyár folyamán ellátogatott a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság valamely bemutatóhelyére vagy látogatóközpontjába kérjük, ossza meg velünk véleményét!

A kérdőív kitöltésével járuljon hozzá, hogy a jövőben még elégettebb lehessen a látogatóhelyeink által nyújtott szolgáltatásokkal.

A válaszadás maximum 3-4 percet vesz igénybe.

Ha válaszaival szeretne családi belépőt nyerni a kérdőív végen kérjük, adja meg e-mail címét is!

A családi belépők 2021. október 5-ig két alkalommal is gazdára találnak. A belépővel ingyenesen látogathatja meg a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság legnépszerűbb bemutatóhelyeit és látogatóközpontjait, így az ipolytarnóci ősmaradványok lelőhelyét, a mátrafüredi Harkály Házat, a lillafüredi Anna és Szent István barlangot.

Felhívjuk figyelmét, hogy egy e-mail címről csak egy kitöltött kérdőívet fogadunk el, így a sorsoláson is csak egyszer szerepelhet email címe.

A kérdőív itt tölthető ki.

Köszönjük a segítséget!

Kapcsolódó

​Szilvásvárad - Millenniumi természetismereti és erdészeti bemutató sétaút

​Szilvásvárad - Millenniumi természetismereti és erdészeti bemutató sétaút

2022.09.01. 13:45
A Szalajka-völgy bejáratától a Börtönmúzeum (Panoptikum, Szilvásvárad, Park u. 12.) mellett elhaladva, az információs táblákat követve, érkezünk a tanösvény kezdetéhez. Az ösvényen közel 2 km hosszan végig emelkedve érkezhetünk a Millenniumi Kilátóba, miközben az elhelyezett táblákból sok hasznos ismeretre tehetünk szert. A Millenniumi Kilátóból gyönyörű kilátás nyílik Szilvásváradra, a hegyek koszorújára és a közéjük vágódó völgyekre. Tiszta időben innen is láthatjuk a Magas-Tátrát. A kilátó parkolójából lefelé a műúton a Tótfalusi-völgy felé, vagy észak felé fordulva, a Bérci úton (S+ turistajelzésen) jutunk vissza Szilvásváradra.A tanösvény húsz ismertető tábláján igen sok információ olvasható, a táblákat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság helyezte ki. Tíz tábla a Bükk természeti értékeit és a természetvédelmi tevékenységet mutatja be. A tanösvény elején tizenhárom különböző típusú kőzetminta segítségével megismerkedhetünk a hegység földtanával, a bükki karszttal, majd a hegység növényvilágával, rovarvilágával, ragadozó emlőseivel, madárvilágával, a nemzeti parkban folyó madárvédelemmel. Az útvonalon több fedett pihenőhely, a végállomáson szép kilátást nyújtó kilátó található.Gyerekekkel is ajánlott.
Útvonal: Szilvásvárad, Börtönmúzeum - Kalapati parkoló - Millenniumi Kilátó
Visszafelé két úton is lehet jönni:
1. Millenniumi Kilátó - Kalapati parkoló - Tótfalusi-völgy (műúton végig) - Szilvásvárad (5,4 km, 1 óra 45 perc, aszfaltos út)
2. Millenniumi Kilátó - Kalapati parkoló - Rákmára - Bérczi út - Cseres-tető - Szilvásvárad, Park u. 25/A (3,3 km, 1 óra, erdészeti út)

Tovább olvasom