A Bükki Csillagdáról

A Bükki Csillagda, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 2022. március 8-án nyílt csillagászati és természetismereti látogatóközpontja a Bükki Nemzeti Park szívében, Répáshuta mellett.

A Bükki Csillagda rengeteg érdekes látnivalóval és interaktív élménnyel várja az érdeklődőket: ilyen például a Nap megfigyelésére is alkalmas, világszínvonalú távcső, planetárium, megtapogatható meteoritok, izgalmas virtuális űrutazások és egy tanösvény is várja a látogatókat.

Attrakcióink:

Amennyiben minden látnivalónkat megcsodálták, kipróbálták az összes VR küldetésünket, szomjukat, éhségüket oltották az AsztroBisztróban, érdemes megnézni az AsztroShop kínálatát is, ahol ajándéktárgyakat, Bükki Nemzeti Parki Termék védjeggyel ellátott kézműves termékeket és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kiadványait vásárolhatják meg. Amennyiben több idejük van a csodálatos bükki környezetre, az alábbi tippeket tudjuk javasolni.

Éjjel a Csillagdában

Csillagdánk heti rendszerességgel éjszakai programokat is szervez távcsöves csillagászati bemutatókkal. A programokra előzetesen online módon lehet jegyet vásárolni. Az éjszakai programjaink időpontjait folyamatosan frissítjük. A meghirdetett időpontokat ITT találják.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy az esti programok indulásához min. 20 fő részvétele szükséges, s csak online tudnak jegyet vásárolni. A foglaláskor látják a létszám aktuális állását is.

Amennyiben nincs elég résztvevő, akkor a vételárat természetesen visszatérítjük vásárlóinknak.

Ha a meghirdetett időpontokon kívül jönnének a Bükki Csillagdába éjszakai programra, kérjük vegyék fel a kapcsolatot velünk e-mailben: BukkiCsillagda@bnpi.hu!

Kellemes időtöltést kívánunk a Bükki Csillagdában!


A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság további bemutatóhelyeiről itt olvashat: https://www.bnpi.hu/hu/bemutatohelyek

Kapcsolódó