Időséta az Ősmaradványoknál

2023.07.15. 13:45 - 15:45

Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület és bemutatóhely

2
Időséta az Ősmaradványoknál
Időséta az Ősmaradványoknál

Július 15-én különleges időséta indul a régmúlt ösvényein az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál. Egy ősi tengerben megmártózva szárazföldre lépnek, trópusi kúszópálmák liánerdejében kószálva ősállatok nyomába erednek a részvevők, nem akármilyen képzeletbeli időutazás, melynek átéléséhez az Ősvilági Pompeji páratlan relikviái adnak hátteret.

A szlovák-magyar Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark beléptető kapuja a miocén ősvilág különleges bemutatóhelye. Az eredeti helyzetükben megőrzött ősmaradványokat közérthető módon és magas színvonalon interpretálja.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében egy tovatűnt világra tár kaput az a túra, ami egyben igazi szellemi kihívás. A gyalogos időutazás az Ősfenyő fogadóépülettől indulva a 7 millió éves bükkábrányi fákig, majd a miocén erdőt érintve a geológiai tanösvény szupervulkáni katasztrófa sújtotta világhírű feltárásáig ad betekintést a múltba, ha nagy meleg lesz, akkor duplán is átélve az egykori éghajlat változások megpróbáltatásait.

Az biztos, hogy aki rátér a miocén ősvilág ösvényére az másként értelmezi majd a jelenkor kihívásait is. Egy előzetes kihívásnak is meg kell felelni, a tematikus túrán csak az előre regisztráltak vehetnek részt (3.000 Ft/fő), a részvételi szándékot az ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu email címre július 14-ig beérkezett üzenetben lehet jelezni.

Találkozás az Ősfenyő fogadóépületben 13 óra 45 perckor

Túra hossza: 2,2 km, időtartama: 2 óra

Kapcsolódó