Szilveszteri időutazás a miocén ősvilágba

2023.12.31. 10:45 - 12:30

Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület és bemutatóhely

1
Szilveszteri időutazás a miocén ősvilágba

Az Óév búcsúztatására rendkívüli tematikus túra indul az ipolytarnóci Miocén Parkban. A bátor időutazók különleges körülmények közepette ismerkedhetnek meg egy szupervulkáni kitörés által konzervált Ősvilági Pompeji emlékhelyével.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett képzeletbeli időutazás a Bükkábrányi fáktól az Ősfenyő belépő fogadóépület interaktív – a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark földtörténeti tanúhelyeit és ősállatokat is életre keltő érintőfali – kiállításain keresztül, várhatóan télbe burkolózó Miocén Erdőbe, majd a geológiai tanösvény didergő feltárásaihoz vezet el. A bejárás izgalmas lehet, egy régebbi beszámoló is erről tanúskodik. A túra során megemlékeznek a 80 évvel ezelőtt elhunyt Tuzson János munkásságára is, aki a nagy tarnóci kövesedett fát elsőként, szakmailag hitelesen leírta.

Visszatérve, a fogadóépületi 4Dx moziban mozgószékes szimuláció röpítheti el a külön befizetőket a vulkánkitörés előtti ősvilágba. A 17 millió évet felölelő túrán csak megfelelő ruházattal rendelkező erős idegzetűek vegyenek részt.

A programhoz előre be kell jelentkezni. A regisztrációhoz kérjük, hogy az ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu email címre, "Miocen szilveszter" tárgymegjelöléssel, név és mobilszám megadásával jelentkezzenek be.

A vezetett túra kezdési időpontja: 2023. december 31., 10 óra 45 perc
A túra hossza: 1,5 km, időtartama: 1 óra 45 perc
A részvétel díja: 3 000 Ft/fő

Kapcsolódó