Ott voltunk Kácson! 2023.06.12. 10:04

Június 10-én, szombaton rendezték meg a 22. Kácsi Vadfőző Versenyt. A változatos programokkal színesített, jó hangulatú eseményen - a többször beköszönő eső ellenére - számos versenyző csapat és nagyon sok érdeklődő látogató, vendég vett részt az ország minden tájáról.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnak is lehetősége nyílt, hogy bemutathassa tevékenységét, programjait. Az Önkormányzat egy jurtát biztosított számunkra, ahol szóróanyagok, ismeretterjesztő- és programfüzetek széles választékával vártuk a hozzánk betérőket. Felállításra került a Bükk-vidék Geoparkot bemutató mobil kiállítási anyag, mely kapcsán Kács is több releváns értékkel, geotóppal büszkélkedhet, akár a földtani, akár a kultúrtörténeti vonatkozásokat vizsgáljuk.

A BNPI széles körű természetvédelmi tevékenységéről, Kács és környékének élő és élettelen természeti értékeiről a Kelet-Bükki Tájegység természetvédelmi őrei adtak információkat az érdeklődők számára, míg a gyerekek játékos formában ismerkedhettek a védett növény- és állatfajokkal.

Jövőre visszatérünk!

Kapcsolódó