Miniszteri elismerő oklevél kollégánknak 2021.10.22. 11:25

László Andrea, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) lillafüredi látogatóbarlangjaiban végzett kiemelkedő barlangbemutatási, ismeretterjesztési, látogatókezelési, barlangvédelmi, természetvédelmi tevékenységéért miniszteri elismerő oklevelet vehetett át az 1956. évi forradalom és szabadságharc emléknapja, október 23. alkalmából.

László Andrea a BNPI által üzemeltetett lillafüredi Szent-István és Anna-barlangokban 29 éve végez kiemelkedő természetvédelmi tevékenységet a barlangok turisztikai célú bemutatása és barlangi ismeretek terjesztése terén.

Nagy István agrárminiszter és László Andrea a kitüntetés átvételekor Fotó: kormany.hu

Közel három évtizedes tevékenysége során a látogatóbarlangok üzemeltetéséhez tartozó valamennyi feladatkörben gyakorlatot szerzett. Feladatait nagy odafigyeléssel, türelemmel és a szakma iránti elhivatottsággal végzi. Élvezetes, magas színvonalú és naprakész tájékoztatást nyújt a vendégeknek, ennek érdekében ismereteit folyamatosan bővíti. A programok előkészítésében és lebonyolításában mindig jelentős szerepet vállal. Munkabírása, szorgalma, elhivatottsága példaértékű. A hétvégi és ünnepnapokon történő munkavégzést önként vállalja. Az új kollégák betanításában Andrea a fő támasz, sokrétű szakmai tapasztalata, magas szintű ismeretei, tapasztalata és segítőkész, szeretetteljes hozzáállása számos kollégának jelentett segítséget a kezdeti nehézségek áthidalásában. A túravezetéseken kívül a jegyárusításban, pénztárkezelésben, a Szent István-barlangnál üzemeltetett ajándékboltban is vállal tevékenységet mint értékesítő, mivel az Igazgatóság által forgalmazott valamennyi terméket jól ismeri. A szakmai tevékenységek mellett részt vesz a látogatóstatisztikák, beszámolók és különböző jelentések elkészítésében, munkaidő-beosztások tervezésében. Szakmai tapasztalatának, elhivatottságának, ismereteinek és mind a vendégekhez, mind a kollégákhoz való szeretetteljes hozzáállásának köszönhetően közel három évtizede példaértékű módon igyekszik az embert és a természetet, természetvédelmet egyaránt szolgálni. Szakmai elhivatottsága kiemelkedő, csapatszelleme mintaértékű, tevékenységével magas szinten szolgálja a hazai természetvédelem ügyét.

Kitüntetéséhez szívből gratulálunk!

A kormány.hu beszámolója az eseményről itt olvasható.


Kapcsolódó