Gyermekek és pedagógusaik Felsőtárkányban 2019.04.24. 15:02

Tavaszi Szakmai Napok rendezvénysorozat keretében vendégül láttuk az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központjának szakembereit, valamint az Egri Tankerületi Központtal kötött együttműködési megállapodás alapján bejárták az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola diákjai a Kő-közi tanösvényt és a megújult kiállítást is megtekintették.

Vendégül láttuk az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központjának szakembereit, és bemutattuk számukra a felsőtárkányi erdei iskolánkat, valamint megismertettük őket a nálunk folyó szakmai oktatási-pedagógiai programmal és ezek elemeivel.

A résztvevő pedagógusok a környezeti nevelés iskolán kívüli élménypedagógiai módszereivel ismerkedtek meg, és megvitattuk a kapcsolódási pontokat a hagyományos iskolai oktatás, és az erdei iskola között.

A januárban megkötött (link: https://www.bnpi.hu/hu/hir/oktatasi-egyuttmukodes-az-egri-tankeruleti-kozponttal) együttműködési megállapodás alapján folyamatosan fogadjuk a diákokat erdei iskolánkba, és számukra térítésmentes modulokat biztosítunk, ezzel is megkönnyítve hozzáférésüket környezeti nevelési foglalkozásainkhoz. A mai napon a Kő-közi tanösvényt jártuk be, és a diákok megtekintették a megújult Karszt és élővilága kiállítást is (link: https://www.bnpi.hu/hu/hir/megujult-a-karszt-es-elovilaga-kiallitas-felsotarkanyban)

Novák  Richárd
Novák Richárd
látogatóközpont vezető