A Mátra természeti értékei - a rajz- és fotópályázat díjátadója 2020.09.21. 11:57

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 2019. nyarán hirdette meg a „Mátra természeti értékei” című rajz- és fotópályázatot általános iskolások részére.

A pályázat messzemenőkig elérte célját: a pályázók rendkívül változatos technikákkal örökítették meg a Mátra egyedi természeti és kulturális értékeit. A rajzpályázatra 396 db, a fotópályázatra 27 db alkotás érkezett. Az alkotók közül 25 gyermek részesült díjazásban, nyereményüket szeptember 18-án vehették át a mátrafüredi Harkály Házban.

A díjátadás után a résztvevők a "Mátra kincsei" kiállítást tekintették meg szakvezetéssel, majd a Cincér tanösvényen sétáltak fel a Kozmáry-kilátóig. A séta során a természetközeli erdők jellemzőivel, és a holtfák jelentőségével ismerkedtek. A kilátónál a pókok életmódjáról hallhattak sok érdekességet, majd a rögtönzött mintavétel során összegyűjtött pókokat mikroszkóp alatt is szemügyre vehették.


A díjazott alkotásokon túl további 32 pályaművet válogattunk ki, melyek 2020. december 31-ig tekinthetőek meg a Mátrafüredi Látogatóközpontban.