„A Köz Szolgálatáért” díszoklevéllel tüntették ki kollégánkat 2019.12.14. 15:38

Bartha Attila természetvédelmi őr kollégánk 2019. december 14-én vehette át a díjat.

Bartha Attila 2001 szeptembere óta dolgozik a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságon, a Nyugat-bükki Tájegység természetvédelmi őreként. Feladatait kiemelkedő szakmai színvonalon látja el, hatósági feladatellátása példaértékű. A saját, valamint a társhatóságokkal, sokszor rendőrséggel közös szolgálatokat magas színvonalon végzi. Szorosan együttműködik az erdészeti hatósággal, melynek eredményeként az illegális, engedély nélküli vagy az engedélynek nem megfelelő, szakmailag nem megalapozott fakivágások visszaszorítása területén is jelentős eredményeket ért el. Az erdőtervezések során a természetvédelmi szakvélemény kialakításában, valamint annak az erdőtervi tárgyalásokon való képviseletében is jelentős szerepet vállal az Erdészeti és a Természetmegőrzési Osztállyal együttműködésben.

Őrkerületében újraindította a kiemelt természeti értékeket képviselő bükki hegyi rétek fenntartó kezelését, rekonstrukcióját. Részt vesz a Bükki Nemzeti Park területén folyó nagyragadozó-monitorozási, védelmi programban, tevékenységével jelentősen hozzájárul a fokozottan védett szürke farkas bükki állományának megismeréséhez és megóvásához.

Kollégánk jelentős ismeretterjesztési, szakvezetési tevékenységet is folytat. Az igazgatóság vezetett túráin a területek, a természeti értékeket és megőrzésük bemutatását magas szakmai színvonalon, élvezetes, közérthető stílusban végzi, melyről számos pozitív visszajelzést kaptunk a résztvevők részéről. A minden évben megrendezett, fokozottan védett területeket bemutató Transzbükki Átkelésnek rendszeresen szakvezetője, a túra az igazgatóság egyik legnépszerűbb terepi szakmai eseménye.

Bartha Attila szakvezetésen a Szalajka-völgyben

Kiemelhető az angol nyelvű szakvezetések, valamint külföldi vendégek fogadása során végzett tevékenysége. Colleen Bell amerikai nagykövet Bükki Nemzeti Parkban történt látogatása során a program egyik fő terepi szakmai vezetője volt.

Az elismeréshez ezúton is gratulálunk!