A jubileumi Farmer Expo újabb sikereket hozott a Batúz-tanyai furioso-north star ménes számára 2021.08.24. 15:40

Az idei évben augusztus 17 - 20. között, immáron 30. alkalommal rendezték meg Debrecen városában a Farmer-Expo-t, mely hazánk egyik legelismertebb szakkiállítása. Nagy örömünkre szolgált, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan 2021. évben is részt vehettünk a programon.

A Bükki Nemzeti Pak Igazgatóság - az elmúlt évekhez hasonlóan - a Batúz-tanyai furioso-north star méneséből állított ki lovakat, név szerint 5859 Furioso XXIX-142 Ütközőt, North Star – 77 Emléket, Furioso XLV-74 Dilemmát és Furioso XLIV-64 Dámát.

Ütköző a ménes egyik fedező törzsménje, aki már a tavalyi évben is felvezetésre került a rendezvényen, így az expo rutinos résztvevőjének mondható.




Emlék egy negyedik életévét betöltött kanca, akit a következő években szeretnénk tenyésztésbe vonni, ugyanis vérvonalának ő az egyedüli képviselője az országban.



Nem csak a kiállítás szervezői, hanem az Igazgatóság munkatársai is újabb színfolttal tudtak hozzájárulni a rendezvényhez, ugyanis idén először egy furioso-north star kettes fogatot is bemutattuk a kilátogató közönség számára. A fogatba a hat éves Dáma és a négy éves Dilemma nevű kancáink kerültek befogásra.





Lovainkkal lelkesen vettünk részt a ló tenyészállat felvezetésen. Külön öröm és megtiszteltetés volt számunkra, hogy kettes fogatunkkal részt vehettünk Dobrovitz József világbajnok fogathajtónk fogatok részére szóló edzőtáborában, aki sok hasznos tanáccsal látta el kollégáinkat, amit ezúton is köszönünk.

Az állattartás és a hozzá kapcsolódó feladatok rengeteg munkát és áldozatot követelnek, hiszen folyamatosan gondoskodni kell az állatok ellátásáról, képzéséről és jólétük biztosításáról.

Nagy büszkeség számunkra, hogy az elmúlt évek áldozatos munkája, amit ezúton is szeretnénk megköszönni a Batúz-tanya valamennyi munkatársa számára, ezen a kiállításon is meghozta a gyümölcsét, ugyanis:


Lótenyésztés tekintetében II. helyezést értünk el!



Különdíjat kapott a furioso-north star kettes fogatunk!



Ökrös Krisztina munkatársunk részt vett továbbá a ló elővezető versenyen, ahol az előkelő 3. helyet szerezte meg!



A rendezvény záró napján került megrendezésre a kiállításon részt vevő lovak szépségversenye, melyen a rendezvényre kilátogató közönség szavazatai alapján Ütköző II. helyezést ért el!





Horkay Ágnes
Horkay Ágnes
területkezelési osztályvezető