CSR ajánlataink nagyvállalatok számára

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság CSR ajánlatai olyan programcsomagok, amelyekkel a nagyvállalatok a saját munkavállalóik szemléletformálásán és egészségtudatosságának formálásán keresztül támogathatják az igazgatósági természetvédelmi feladatok ellátását annak érdekében, hogy a természet, amely most körülvesz minket, az unokáinknak is örömet okozhasson.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kialakított egy olyan ökoturisztikai szolgáltatáscsomagot a magyarországi nagyvállalatok munkatársai számára, amelynek célja a környezettudatosság érdekében végzett szemléletformálás mellett a szervezett szabadidős szabadtéri tevékenységek, pl. túrák és természetvédelmi programok révén a munkavállalók egészségmegőrzésének növelése és az egészségtudatos szemléletformálás segítése. Mindemellett fontos cél az alkalmazottak családjainak a megszólítása, a gyerekek „kirobbantása” a számítógépek világából igényes, tudatosan összeállított családi és gyerekprogramok biztosításával.

A program keretében három megyében összesen hat bemutatóhelyen kínálunk túrákat, természetvédelmi és szemléletformáló bemutatókat és programokat azon nagyvállalatok munkavállalóinak, akik CSR tevékenységük keretében csatlakoznak a programhoz.

Amennyiben az employee branding és a vállalat CSR tevékenysége szempontjából a természetvédelem, környezettudatosság és a természeti fenntarthatóság fontos hívószó, figyelmébe ajánljuk a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság helyszíneit, programjait.

Támogatói csomagok

Támogatói csomagjainkkal moduláris formában különféle lehetőségeket kínálunk a BNPI környezetvédelmi programjainak támogatására

 • Támogassa munkatársai környezet- és egészségtudatos szemléletformálását!
 • Fogadjon örökbe egy tanösvényt!
 • Tegyen a tisztább erdőkért!
 • Segítsük együtt a helyi kézműves termékek készítőit az egészségesebb táplálkozás érdekében!


Támogassa munkatársai környezet- és egészségtudatos szemléletformálását!

A szemléletformálás segítésére kidolgoztuk nagyvállalati kedvezménykártya programunkat, amelynek célja a munkatársak egészségmegőrzése és a környezetvédelmi szemléletformálás, valamint az egészséges helyi kézműves termékeket előállító kisvállalkozók piacra jutásának támogatása.

Természetvédelmi állami szervezetként a kártya bevezetésével a kártya díjából befolyó bevételeket 100%-ban a környezeti szemléletformálást segítő programok és bemutatóhelyek fenntartására fordítjuk, annak érdekében, hogy a ma természeti és épített értékeit az Igazgatóság területén a jövő generációi is élvezhessék.

A kártya díja:

darabszám

bruttó ár / db

6000 db felett

4.200 Ft

4000-6000 fő között

4.750 Ft

4000 fő alatt

5.700 Ft

A kártyában lévő szolgáltatások (az ingyenes szolgáltatások évi egy alkalommal, a százalékos kedvezmények egész évben folyamatosan elérhetőek):

Ár

Kártyával

Ipolytarnóci Ősmaradványok geológiai tanösvény túra

1500

Ingyenes

Ipolytarnóci Ősmaradványok 4DX mozi

1000

Ingyenes

Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpont - Felsőtárkány

450

Ingyenes

Millenniumi kilátó – Szilvásvárad

400

Ingyenes

Szent István-barlang – Lillafüred

1200

Ingyenes

Anna-barlang – Lillafüred

1200

Ingyenes

Rejteki turistaház szállás

2000 / 2500 Ft / fő / éj

10%

Oszlai kulcsosház szállás

2500 Ft / fő / éj

10%

Vezetett túra (csoportos)

4500 Ft / órától

20%

Nemzeti Parki Védjegyes termékek az ajándékboltokban

10%

BNPI saját termékek (könyvek, pólók, ajándéktárgyak, stb.)

10%


Fogadjon örökbe egy tanösvényt!

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnak kiterjedt tanösvényhálózata van 3 megyében. A modul keretében a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tanösvényeinek „örökbefogadása” által van lehetőség a természetvédelmi szemléletformálási munkánkhoz csatlakozni.

A támogatás segítségével a tanösvények interaktív fejlesztését valósítjuk meg, amely révén az Z generáció szemléletformálása és egészségmegőrzése az elsődleges cél.

A program keretében sor kerül

 • 1 csapatépítést is szolgáló karbantartási napra, ahol a BNPI munkatársainak irányításával tanösvény karbantartási feladatok kerülnek ellátásra a nagyvállalat munkatársai által
 • 2 fél napos szervezett túrára a vállalat munkavállalói számára (limitált létszámmal, maximum 40 ember/alkalom) az örökbefogadott tanösvényen és környékén, ahol szakvezető segítségével ismerhető meg a terület
 • 2 csapatépítést is szolgáló szemétszedési nap a nagyvállalati munkavállalók bevonásával a BNPI természetvédelmi munkatársainak irányítása mellett
 • 1 db kitelepülési lehetőség a programra
 • 15% kedvezmény a munkavállalóik számára a BNPI összes nemzeti parki termék boltjában 2019 végéig
 • 1 alkalom, amikor a zöld vállalkozók termékeit kifejezetten a nagyvállalat munkatársai számára tesszük elérhetővé helyben, 15% vásárlási kedvezmény mellett.

1 tanösvény örökbefogadása: 1.000.000 Ft / év

Tegyen a tisztább erdőkért!

A modul keretében az illegális szemétlerakók felszámolására és szemétszedésre kerül sor a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi területein. A támogatás révén lehetőségünk van a helyi lakosság felé érzékenyítő programok tartására a tisztább erdők érdekében, ahol bemutatkozási lehetőséget kap a nagyvállalat.

A csomag tartalma:

-2 csapatépítést is szolgáló szemétszedési nap a nagyvállalati munkavállalók bevonásával a BNPI természetvédelmi munkatársainak irányítása mellett

A programhoz való csatlakozás: 500.000 Ft/év

Segítsük együtt a helyi kézműves termékek készítőit az egészségesebb táplálkozás érdekében!

A modul keretében lehetőséget kínálunk arra, hogy bekapcsolódjanak a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság „zöld vállalkozás” programjába, amelynek célja a természetvédelmi területeken ökotudatos módon helyi termékeket előállító vállalkozók piacra jutásának segítése.

A program keretében a BNPI tematikus napokat szervez évi 8 alkalommal az Igazgatóság területén lévő nagyobb városokban, ahol a zöld vállalkozás program tagjai bemutatják a termékeiket, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság pedig a térség geológiai és természeti értékeit különféle népszerűsítő programok segítségével.

A csomag tartalma:

 • 1 db kitelepülési lehetőség a programra
 • 15% kedvezmény a munkavállalóik számára a BNPI összes nemzeti parki termék boltjában 2019 végéig
 • 1 alkalom, amikor a zöld vállalkozók termékeit kifejezetten a nagyvállalat munkatársai számára tesszük elérhetővé helyben, 15% vásárlási kedvezmény mellett.

A programhoz való támogatói csatlakozás: 400.000 Ft/év

Társadalmi felelősségvállalást segítő moduljaink megvásárlásán kívül természetesen külön megjelölt cél nélkül is lehetőség van az Igazgatóság természetvédelmi munkájának támogatására.

Kontakt: Nagy Júlia osztályvezető - Kommunikációs és Ökoturisztikai osztály

E-mail: kapcsolat@bnpi.hu