Vetélkedő-sorozatunk díjátadó napját tartottuk június 8-án 2018.06.12. 14:12

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Természetismereti és Oktatási Osztálya nyolc fordulós természetismereti vetélkedő-sorozatot hirdetett 2017. szeptember - 2018. április között, felső tagozatos diákok számára.

A vetélkedő-sorozatba 15 általános iskola 52 diákja kapcsolódott be, közülük 32 tanuló részesült díjazásban. A vetélkedő elsődleges célja az ismeretterjesztés, szemléletformálás volt oly módon, hogy egyfajta kutatómunkára ösztönözze a résztvevőket. Nagy örömünkre szolgált, hogy a visszajelzések alapján a versenyzők lelkesen böngésztek, kutattak az új ismeretek után, melynek eredményeképpen magas színvonalú megoldásokkal találkoztunk.

Az eredményhirdetésre és a nyeremények átvételére június 8-án került sor a Felsőtárkányi Nyugati Kapu Látogatóközpontban. Az 5-6. osztályosok, valamint a 7-8. osztályosok kategóriájában az 1-6. helyezetteket, valamint két különdíjas tanulót a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyeire szóló díjmentes belépőkkel jutalmaztunk.

A nyeremények átvétele után igazi kuriózumként a Kő-közi tanösvényen lévő őskori sáncvár régészeti feltárásába pillanthattunk be. Az ásatáson dolgozó szakemberek személyesen meséltek nekünk az ott talált leletek történetéről, jelentőségéről. A tanösvény végén a Szikla-forrás makrogerinctelen élőlényeit figyeltük meg, majd a látogatóközpontba visszatérve madárgyűrűzés zárta a rendhagyó természetismereti foglalkozást.

A természetismereti vetélkedő-sorozat minden résztvevőjének ezúton is gratulálunk!

BNPI, Természetismereti és Oktatási Osztály

Kapcsolódó