Véleményezhető Natura 2000 fenntartási terv és meghívó fórumra 2020.01.09. 10:40

„Nagybarcai Liget-hegy és sajóvelezdi Égett-hegy” (HUBN20025) kiemelt jelentőségű természet-megőrzési terület

Elkészült a „Nagybarcai Liget-hegy és sajóvelezdi Égett-hegy” (HUBN20025) kiemelt jelentőségű természet-megőrzési terület (Natura 2000 terület) fenntartási tervének egyeztetési tervdokumentációja. A tervvel kapcsolatban az érintettek, a tulajdonosok és a területen gazdálkodók számára fórumot tartunk, melyre tisztelettel várjuk az érintetteket, érdeklődőket.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az Agrárminisztérium célzott támogatásával Natura 2000 területek fenntartási terveit készíti. Igazgatóságunk a nyílt tervezés gyakorlatát követve be kívánja vonni az érintett területhasználókat, hatóságokat, önkormányzatokat, civil szervezeteket és a lakosságot a tervezési folyamatba.
A fórum időpontja: 2020. január 22. 10 óra.

A fórum helyszíne: Berkes János Művelődési Ház és Könyvtár (3642 Bánhorváti, Szabadság út 175.)

Az elkészült egyeztetési tervdokumentáció letölthető:

Nagybarcai Liget-hegy és sajóvelezdi Égett-hegy

A Natura 2000 fenntartási tervek egyeztetési dokumentációi a tematikus aloldalunkról is letölthető.

A fórumok nyilvánosak. Mivel a dokumentációt – terjedelmi korlátok miatt – nem áll módunkban minden érintett (földhasználó, kezelő, hatóság, civil szervezet) részére eljuttatni, így az érintett önkormányzatokhoz (Bánhorváti, Nagybarca, Sajóvelezd és Vadna) egy-egy nyomtatott példányt megküldtünk önkormányzati kifüggesztésre. A tervdokumentáció az önkormányzatnál megtekinthető 2020. január 30-ig.


Kérjük, hogy a tervdokumentációkkal kapcsolatos véleményét a gazdafórumon ossza meg munkatársainkkal vagy írásban (postai címünkön /Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, 3304 Eger, Sánc u. 6.) vagy központi e-mail címünkön / titkarsag@bnpi.hu/) 2020. január 30-ig.