Véleményezhető Natura 2000 fenntartási terv és meghívó fórumra 2019.10.22. 15:27

„Miskolctapolcai Tatár-árok – Vörös-bérc” (HUBN20006) kiemelt jelentőségű természet-megőrzési terület

Elkészült a „Miskolctapolcai Tatár-árok – Vörös-bérc” (HUBN20006) kiemelt jelentőségű természet-megőrzési terület (Natura 2000 terület) fenntartási tervének egyeztetési tervdokumentációja. A tervvel kapcsolatban az érintettek, a tulajdonosok és a területen gazdálkodók számára fórumot tartunk, melyre tisztelettel várjuk az érintetteket, érdeklődőket.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az Agrárminisztérium célzott támogatásával Natura 2000 területek fenntartási terveit készíti. Igazgatóságunk a nyílt tervezés gyakorlatát követve be kívánja vonni az érintett területhasználókat, hatóságokat, önkormányzatokat, civil szervezeteket és a lakosságot a tervezési folyamatba.

A fórum időpontja: 2019. november 5. 10 óra

A fórum helyszíne: Tudomány és Technika Háza - Szekcióterem (3530 Miskolc, Görgey u. 5)

Az elkészült egyeztetési tervdokumentáció letölthető: INNEN

A Natura 2000 fenntartási tervek egyeztetési dokumentációi a tematikus aloldalunkról is letölthető.

A fórumok nyilvánosak. Mivel a dokumentációt – terjedelmi korlátok miatt – nem áll módunkban minden érintett (földhasználó, kezelő, hatóság, civil szervezet) részére eljuttatni, így az érintett önkormányzathoz (Miskolc MJV) egy nyomtatott példányt megküldtünk önkormányzati kifüggesztésre. A tervdokumentáció az önkormányzatnál megtekinthető 2019. november 12-ig.

Kérjük, hogy a tervdokumentációkkal kapcsolatos véleményét a gazdafórumon ossza meg munkatársainkkal vagy írásban (postai címünkön /Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, 3304 Eger, Sánc u. 6.) vagy központi e-mail címünkön / titkarsag@bnpi.hu/) 2019. november 12-ig.