Védjegyes szállásadónk, Katona Ferenc 2020.02.20. 16:37

Fontosnak tartjuk a helyi termelők támogatásán túl a környékbeli tusztikai lehetőségek felkutatását és népszerűsítését is. Most bemutatott védjegyesünk egy szentléleki turistaszállás tulajdonosa.

Ferenc családjával együtt 2000-ben költözött Szentlélekre, majd az ott 1990-ben megszűnt és épp funkcióváltás előtt álló katonai objektumból sikerült kialakítania a szentléleki Turistaparkot. A sors keze, hogy mindezt Katona Ferenc névvel érte el. Erre mondhatnánk, hogy a név kötelez, nomen est omen.

Mikor arról kérdezem, hogy milyen mottót is választana magának, akkor röviden csak annyit felel, hogy "Aktívan a Bükkben". Ami nem is áll távol tőle, hiszen első látásra is egy mosolygós, aktív ember köszön vissza nekünk.

A természet és a sport szeretete gyerekkorától fontos szerepet tölt be az életében. Eredetileg foglalkozása szerint is földrajz-testnevelés szakos tanár, aki különös módon mégsem az iskolai előadókban, hanem a turizmusban találta meg önmagát és a kiteljesedést. Ahogy elmondja, számára ez a szolgáltatás egyben életmódot is jelent.

Szállásával is elsősorban az aktív, természetkedvelő turistáknak szeretne kedvezni. De a rutinos természetjárók mellett örömmel látott vendégek az iskolai osztályok, kisgyerekes családok vagy épp a céges rendezvény keretein belül idelátogató csapatépítő tréningek is. Hiszen a 3 hektáros területen mindenki megtalálja a neki megfelelő kikapcsolódást. Kempingezési lehetőség, játszótér, sportpálya, mászótorony, szabadtéri konyha, kulturált kocsma és outdoor programlehetőség várja az ide érkezőket.

A fejlesztésekről szót ejtve világossá válik, hogy a lassan több, mint 20 éves szentléleki történet egy soha véget nem érő munka kezdete. De ez - csakúgy, mint a természet -, állandó változásban van, hiszen egy háznál soha nincs olyan állapot, hogy minden kész legyen. Ferencet ennyi év után is hajtja a lelkesedés és a tettvágy, a szebbre és jobbra való törekvés.

Amikor szóba kerül, hogy milyen üzenetet szeretne közvetíteni a tevékenységén keresztül az emberek felé, akkor csak annyit válaszolt, hogy "Az életünk folyamán két dolgot biztosan kell tennünk- gondolkodni és mozogni-. Érdemes feltöltődni, mert a szervezet is lemerül, mi következik ebből? AKTÍVAN a BÜKKBEN!"

Katona Ferenc az EcoKarst projektben is kiemelt partnerünk volt, a projekt csodaszép kisfilmjében is szerepelt.