Dokumentumfilm és album készült a hazai nemzeti parkokról 2022.03.11. 13:36

Magyarország nemzeti parkjairól készült dokumentumfilmeket, valamint egy imázsfilmet és a parkokat bemutató exkluzív albumot adott át Kovács Zoltán, az "Egy a Természettel" - Vadászati és Természeti Világkiállítás kormánybiztosa kedden Budapesten a nemzetipark-igazgatóságok vezetőinek.

Az átadott igényes alkotások felhasználásával a nemzeti parkok a továbbiakban is hatékonyan tudják népszerűsíteni természetvédelmi és oktatási munkájukat. A bemutatófilmek mellett az összefoglaló imázsfilm a legfontosabb értékeket kiemelve összegzi a magyar táji-és természeti örökséget. A Nemzeti Parkok Nagykönyve című 400 oldalas album az igazgatóságok tevékenységét mutatja be, ebből ezer példányt bocsátottak a rendelkezésre világkiállítás szervezői.


Dr. Rácz András államtitkár és Kovács Zoltán kormánybiztos a Nemzeti Parkok Nagykönyvével (Fotó: Botár Gergely)A filmeket a Filmdzsungel Stúdió készítette a világkiállítás szervezőinek megbízásából. A Bükki Nemzeti Parkot bemutató rész és az imázsfilm is megtekinthető a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság YouTube csatornáján.