Miniszteri elismerés a lillafüredi barlangok vezetőjének 2018.08.22. 08:37

Polgár Anasztázia, a lillafüredi Szent István-barlang és Anna-barlang vezetője 2018. augusztus 21-én kitüntetésben részesült a Bükk-hegység látogatóbarlangjainak vezetéséért, a barlangi bemutatás és üzemeltetés terén végzett magas színvonalú munkájáért.


Polgár Anasztázia az Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében álló két lillafüredi barlang, a Szent István- és az Anna-barlang üzemeltetését ellátó csoport vezetője. Szakmai munkáját igazgatóságunkon 25 éve kezdte barlangi túravezetőként. Feladatát azóta is elhivatottsággal végzi, munkaterületének sajátossága miatt (idegenforgalmi szolgáltatás) sokszor hétvégi- és ünnepnapokon is, nem ritkán saját szabadidejét a hivatásának alárendelve.

A barlangi túravezetői felkészültségére folyamatosan odafigyelve, magát tovább képezve levelező hallgatóként angol nyelvismeretet és gazdasági diplomát szerzett a Miskolci Egyetemen.

Jelenlegi munkakörében ellátja a barlang üzemeltetés irányítása mellett a Kelet-Bükki Tájegységben található ökoturisztikai szolgáltató létesítmények, szálláshelyek munkatársainak irányítását. Az új munkatársak beilleszkedését, betanulását nagy szeretettel és lelkesedéssel segíti, a rá bízott feladatokat mindig pontosan, határidőre elvégzi.

Sokszor önállóan részt vesz a kommunikációs feladatokban, segíti az igazgatóság turisztikai és marketing munkáját Lillafüred térségében partneri viszonyt tart fenn a turisztikai szolgáltatókkal.

A látogatók elégedett visszajelzései is megerősítik azt az elkötelezett, színvonalas munkát, amelyet Polgár Anasztázia és munkatársai a rájuk bízott barlangok fenntartása, bemutatása és a látogatók fogadása során naponta becsülettel végeznek.

Szakmai elhivatottsága, munkabírása kiemelkedő, kollegialitása, emberi példamutatása mintaértékű, tevékenységével magas szinten szolgálja a hazai természetvédelem ügyét.

Gratulálunk a miniszteri elismerő oklevélhez, s további eredményes munkát kívánunk a továbbiakra.