Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozat 2020.09.04. 12:38

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2020 rendezvény keretében szeptember 14-20. között változatos programok és kedvezményes túrák várják a természeti élmények iránt érdeklődőket.

A rendezvény nyitóhétvégéjének szeptember 11-13.. között a Gödöllői Királyi Kastély adott otthont, kapcsolódva a Nemzetközi Környezet- és Természetvédelmi Fesztivál rendezvényéhez.

A Gödöllő Királyi Kastélyban mutatkoznak be a Magyar Nemzeti Parkok: a „zöldforgatagban” átfogó képet kapnak látogatóink hazánk természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról, megkóstolhatják a különleges Nemzeti Parki Termék Védjegyes termékeket, bekapcsolódhatnak a hagyományőrző kézművesek munkájába, nem utolsó sorban garantált ajándékokat, értékes ajándékcsomagokat nyerhetnek a kicsiknek és nagyoknak is szórakozást ígérő természetismereti játékokon.

A „zöld” rendezvénycsokrot tovább színesíti az idén 10 éves, jubiláló Nemzeti Parki Termék Védjegyrendszerről megemlékező gála és könyvbemutató. A védjegy a vásárlók és fogyasztók számára garanciát jelent, hogy a termék, szolgáltatás az adott régióból származik, környezetkímélő módon előállított, jó minőségű, és az adott területhez, kulturális örökséghez, helyi hagyományokhoz és értékekhez közvetlenül kapcsolódik. Rendezvényünkön az ország minden tájáról érkeznek termelők, hogy különleges termékeiket kóstoltassák, bemutassák, vásárlásra kínálják.

A folytatásban, szeptember 14-20 között valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várnak földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron. A Magyar Nemzeti Parkok színesen összeállított ajánlataikkal mind az állat- és növényvilág, mind a földtani értékek szerelmeseinek a kedvében járnak. A hét programjai ITT érhetőek el.


A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság programjairól a részletes információk itt olvashatóak, illetve ezeken az online felületeken várjuk a jelentkezőket:

Szeptember 14 - A mátrafüredi Harkály Ház és a Mátra Kincsei kiállítás ingyenes bemutatása: https://www.bnpi.hu/hu/hir/kezdje-a-harkaly-hazban...

Szeptember 15 - Esztáz-kői barlangtúra: https://www.bnpi.hu/hu/program-reszletek/esztaz-koi-barlangtura-hu

Szeptember 16 - Nyitott kapuk a Kaptárkövek völgyében: https://www.bnpi.hu/hu/program-reszletek/nyitott-kapuk-a-kaptarkovek-volgyeben

Szeptember 17 - Ridegtartás és Ördögtorony (szakvezetett túra): https://www.bnpi.hu/hu/program-reszletek/ridegtartas-es-ordogtorony-a-bukki-nemzeti-parkban-hu

Szeptember 18: Esztáz-kői barlangtúra: https://www.bnpi.hu/hu/program-reszletek/esztaz-koi-barlangtura-hu-479944

Szeptember 19: Speciális hosszú túra a Szent István - barlangban: https://www.bnpi.hu/hu/program-reszletek/specialis...

Szeptember 19-20: A Kulturális Örökség Napjai az Ősmaradványoknál: https://www.bnpi.hu/hu/program-reszletek/kulturalis-orokseg-napjai-az-osmaradvanyoknal