Helló ősz! - A Borostyán Panzió őszi ökoturisztikai csomagajánlata 2018.05.15. 09:15

Színes táj, csend, nyugalom - az őszi túrákhoz a Borostyán Panzió a legjobb választás!

A Bükkben, az Egert Miskolccal összekötő hegyi út mellett található a panzió, amely 7 db 3 ágyas szobával várja a vendégeket. A panzió a 2018. október 1-je és november 15-e közötti időszakra különlegs ökoturisztikai programcsomagokat állított össze, 2, illetve 3 éjszakás tartózkodásra.

Csomagajánlatunkat elsősorban családoknak és baráti társaságoknak kínáljuk, hétfő és péntek között vehető igénybe a foglaltság függvényében.

A Répáshuta felett található panzió egyenlő távolságra található Lillafüredtől, az Eger mellett található Felsőtárkánytól, valamint Szilvásváradtól. A Bükk ölelésében, csodálatos környezetben található panzió hatalmas zárt udvarán szalonnasütésre, bográcsozásra alkalmas pihenők, valamint labdajátékokhoz alkalmas pálya is rendelkezésre áll. Az ebéd és vacsorakészítéshez önálló, teljesen felszerelt konyhát kínálunk, a gyerekek számára meséskönyvek, az egészen kicsik számára babaágy is elérhető.

A 2 éjszakás csomag tartalma:

- 2 éjszaka szállás
- reggelire összeállítás a Bükki Nemzeti Parki Termék Védjegyes termékekből
- 2/3 fő részére belépő a lillafüredi Szent István-barlangba
- 2/3 fő részére 25% kedvezmény az Anna-barlangba
- 2/3 fő részére belépő a felsőtárkányi Nyugati-kapu látogatóközpont kiállítására

Ár 2 fő részére: 22.400 Ft, 3 fő részére: 25.900 Ft. Az ár nem tartalmazza az idegenforgalmi adót.

3 éjszakás csomag tartalma:

- 3 éjszaka szállás 2 fő részére
- reggelire összeállítás a Bükki Nemzeti Parki Termék Védjegyes termékekből
- 2/3 fő részére belépő a lillafüredi Szent István-barlangba
- 2/3 fő részére 25% kedvezmény az Anna-barlangba
- 2/3 fő részére belépő a felsőtárkányi Nyugat-kapu látogatóközpont kiállítására
- 2/3 fő részére belépő a szilvásváradi Millenniumi kilátóba

Ár 2 fő részére: 33.100 Ft, 3 fő részére: 38.100 Ft. Az ár nem tartalmazza az idegenforgalmi adót.

További javasolt programok a Bükk ölelésében:

Látogatás Répáshutára

A szlovák nemzetiségi település éttermében szlovák ételek kóstolhatóak, de érdemes ellátogatni a település határában lévő Balla-barlanghoz is. A településen lévő kemping szomszédságában levendulás termékek vásárolhatóak, amelyek jó része Nemzeti Parki Termék Védjegyet is kapott.

Lillafüred, a föld alatti mesebirodalom

Lillafüreden a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működtetésében két barlang is látogatható, a Szent István cseppkőbarlang, valamint az Anna mésztufa barlang.

Mindkettő egyedülálló látványosságot nyújt, ahol nemcsak a földtörténettel, a Bükk geológiai adottságaival ismerkedhetnek meg a vendégek, hanem az egyes képződmények révén egy valóságos mesevilágba csöppennek az érdeklődők. Mindemellett Lillafüred felett található a Szeleta ősemberbarlang, amely egy könnyű túrával megközelíthető. Érdemes túrát tenni a Molnár-szikla felé is. Kihagyhatatlan a Palotaszálló impozáns épületének a megtekintése, egy séta a Függőkertekben, valamint a lillafüredi vízesés megnézése. A családdal érkezők számára a programot érdemes Miskolc határában a miskolci állatkerttel zárni, a nagyobbak számára pedig a lillafüredi libegőt javasoljuk, de kihagyhatatlan program a Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút is, s persze a lillafüredi pisztráng megkóstolása.

TIPP: Miskolcot érdemes Miskolc Pass Turisztikai Kártyával felfedezni, amely számos kedvezményt kínál a látnivalók, valamint az éttermi és egyéb szolgálatások árából is.

Szilvásvárad

Szilvásváradon is érdemes kisvonatra szállni. A kisvasúti megállótól nem messze található az Istállós-kői ősember-barlang, valamint a fányol vízesés.

Ha visszafelé gyalog megyünk, feltétlenül érdemes benézni a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság által működtetett Szalajka-völgyi Információs Házba, ahol a kisebb gyerekeket denevéres játszótár, a felnőtteket és a nagyobb gyerekket pedig egy interakítv kiállítás várja, amely a Bükk élővilágát mutatja be. A kiállítás melletti helyi termék boltban pedig a Nemzeti Parki termék védjegyes termelők termékeivel, valamint egyéb helyi termékekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A Szilvásváradra érkezők számára nemcsak a helyi pisztráng, hanem a Millenniumi Kilátó is kihagyhatatlan programot kínál.

Túrák a Bükki Nemzeti Parkban, illetve a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén

Fedezze fel erdeinket a GUIDE@HAND Bükki Nemzeti Park Igazgatóság alkalmazással, amely offline is használható, így nem jelent problémát az sem, ha nincs térerő. Az alkalmazás letölthető Android és IOS készülékekre.

Letöltés Androidra>>>

Letöltés IOS-re>>>

Információ, foglalás:

BNPI Kommunikációs és Ökoturisztikai Osztály, Szeifert Gergő, email: kapcsolat@bnpi.hu
tel.: +36 36 411-581/209, mobil: +36 30 968-2753, +36 70 635 25 84

Kapcsolódó