A kameracsapdák közel hozzák a vadvilágot 2021.01.26. 10:16

Az elmúlt évek során a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnak több pályázati forrásból is lehetősége nyílt vadkamerákat beszereznie. Ezek a kamerák - a kor technikai színvonalának megfelelően - kitűnő felvételek készítésére képesek és megfelelően kihelyezve el is készítik ezeket a felvételeket.

Igazgatóságunk a vadkamerákat elsősorban a fokozottan védett nagyragadozó fajok állományának monitorozása céljából telepíti, a célcsoportról készült felvételeket pedig rendszeresen hozzáférhetővé teszi a nagyközönség számára. Persze ezek a kamerák folyamatosan dolgoznak és teljesen természetes, hogy jóval több felvétel születik a zsákmányállatról (vadászható/nem védett fajok) és sokkal ritkábbak a célcsoportról (védett- és fokozottan védett ragadozó emlős fajok) készült felvételek. A gyakori állatok „rejtőzködő mindennapjairól” készült, sokszor nagyon látványos, tanulságos és beszédes felvételek is érdemesek arra, hogy közzé tegyük.

Ebből a célból hoztunk létre YouTube csatornánkon egy „Kameracsapdák felvételei” címre keresztelt „Lejátszási listát”, ahová ezentúl rendszeresen feltöltjük a kameracsapdák által rögzített érdekes, megosztásra érdemes felvételeinket.

Fogadjátok szeretettel!

Ézsöl Tibor
természetvédelmi őr