Szakvezetés a Tarjánka-szurdokban

2022.12.02. 10:00 - 13:00

1
Szakvezetés a Tarjánka-szurdokban

A Mátra déli oldalába mélyülő patakvölgy hazánk egyik legszűkebb, leglátványosabb szurdoka, melynek látogatása a természeti értékek védelme és a balesetveszély matt csak a BNPI által szervezett szakvezetések keretében lehetséges.

Az andezit kőzetbe bevágódó patakmeder 700 m hosszan kanyargó, helyenként 15-20 m magas, és 3-4 m keskeny szurdokot alakított ki. A szakvezetés a vulkanikus tevékenység során kialakult geológiai érdekességeket és a fokozottan védett élőhelyet mutatja be. Bővebb információ a Tarjánka-szurdokról: https://www.bnpi.hu/hu/hir/a-tarjanka-szurdok-latogathatosaga

Találkozó helye: Domoszló és Markaz között félúton, a vadveszélyt jelző tábla melletti földútra kell lehajtani, az Eger felől érkezőknek jobbra; a Markaz felől érkezők a patak utáni bal kanyart keressék. TÉRKÉP (Google Maps link). Parkolás a széles földút mentén bárhol lehetséges.

Felszerelés, öltözet: Vízálló túrabakancs vagy gumicsizma, időjárásnak megfelelő túraruházat. A vízállás jelenleg alacsony. de váltócipő és zokni ajánlott, sőt, egy váltás nadrág is jól jöhet. A szakvezetéshez védősisakot biztosítunk, alá vékony sapka vagy csősál higiéniai okokból ajánlott.

Időjárás: Péntekre hideg téli idő van kilátásban, 4-5 fok körüli hőmérséklettel, némi esővel.

Tekintettel a terület adottságaira, a nehezen járható szurdokban haladó szakvezetésen maximum 20 fő vehet részt. Jelentkezéshez az alsó korhatár: 14 év.

Részvételi díj: 5.000 Ft/fő. Jelentkezés és fizetés az alábbi online regisztrációs felületen lehetséges

.

2022.12.02. 10:00 - 13:00

Vásárolja meg jegyét online!

2022.12.02. 10:00 - 13:00 Szakvezetés a Tarjánka-szurdokban
6 hely elérhető
Csoportok számára rendelt szakvezetés a Tarjánka-szurdokban
5 000 Ft/fő