Barlangok hónapja: Extrém overálos barlangtúra a Bolhási-víznyelőbarlangban

2024.03.23. 10:00 - 15:00

Bolhási-Jávorkúti-barlangrendszer

2
Barlangok hónapja: Extrém overálos barlangtúra a Bolhási-víznyelőbarlangban
Barlangok hónapja: Extrém overálos barlangtúra a Bolhási-víznyelőbarlangban

A Bükk-fennsík igen látványos, fokozottan védett és lezárt cseppkőbarlangjának látogatását kaland- és bizonyítani vágyó fiataloknak, sportos felnőtteknek ajánljuk.

A barlanglátogatás során a résztvevők megismerhetik a a Bükk második leghosszabb aktív víznyelőbarlangját, annak minden szépségével és különlegességével együtt. A bejáraton befolyó víz minden esetben nedves élményt nyújt a barlangba leszállók számára, átlagos patakhozamnál azonban ezt "szárazon is meg lehet úszni". A függőleges aknákon való közlekedést beépített létrák teszik lehetővé. A Szintes-ágba leérve egy kúszós-mászós útvonal várja a látogatókat, mely miatt ezt a túrát inkább barlangjárásban tapasztaltabb személyeknek ajánljuk. Egyes szakaszok leküzdése barlangi tapasztalatok nélkül nagy lelkierőt és megfelelő fizikai felkészülést követel meg.

Sisakot, fejlámpát, overallt a túravezető biztosít, saját részről meleg aláöltözet, lábbeli (gumicsizma ajánlott!), és váltóruha szükséges. Maximális túralétszám 10 fő, a túra időtartama kb. 4 óra.

Találkozás: 2024.03.23, szombat, 9:00, Miskolc, Móra Ferenc utca 77 - innen saját autónkkal, telekocsi szervezéssel, vagy a túravezetővel jutunk fel a fennsíkra, ahol a barlang található.

Programvezető: Bátori Károly

Regisztráció (a létszámkeret miatt kötelező), bővebb információ: batorikaroly@gmail.com, tel.: +36 20 915 7384

Részvétel díj: A barlangok hónapja alkalmából kedvezményes, 5000 Ft/fő. Fizetés a helyszínen, készpénzben lehetséges.

További információ a barlangról és a hasonló barlangtúrákról: https://www.bnpi.hu/hu/barlangturak-kiepitetlen-ba...

2024.03.23. 10:00 - 15:00