Vetélkedő

A nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek védelméről szóló Ramsari Egyezmény 50. évfordulója alkalmából hirdetettük meg 2021-ben a Legyél Te is természetbúvár! vetélkedőt. A verseny három fordulója során a csapatok változatos témákban mérhetik össze tudásukat: a vizes élőhelyekkel kapcsolatos elméleti feladatok megoldása mellett a résztvevők egy szabadon választott vizes élőhely életét is nyomon követik. Szeretnénk, ha a a diákok jobban megismernék lakókörnyezetük vizes élőhelyeit, és felfedeznék a kisvizek érdekes és varázslatos élővilágát.

A legjobb eredményt elérő csapatok a döntőben mérhetik össze tudásukat, mely során bemutathatják addigi terepmunkájukat, valamint a vizes élőhelyekről megszerzett ismereteiket a gyakorlatban is alkalmazhatják. A döntő helyszíne a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság salgótarjáni látogatóközpontja (Baglyaskő-vár Látogatóközpont) lesz.

A korosztályok első három helyezettje a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kiadványaiból, ajándéktárgyaiból összeállított értékes ajándékcsomagban részesül, valamint bemutatóhelyeinkre szóló belépőt nyerhet. A legjobbak számára további meglepetést is tartogatunk: az egész osztály egy izgalmas terepi természetismereti programon vehet részt Igazgatóságunk „guruló természetbúvárja”, a Vidra Verda közreműködésével, egy általatok választott helyszínen.

Figyelem! A versenyre való jelentkezés már lezárult.


Az egyes fordulók feladatsora, illetve a megoldókulcs a jobb oldali sávból tölthető le.


Eredmények
Csapat neve1. forduló elmélet
Tájfutók42
Somos44
Papucsállatkák46
Mimózák35,5
T-Boy34,5
Gyökerek33,5
Bőregerek45
Hódok42
Pandák44
Vízimanók40,5
Kakaduk27,5
Jaguárok35
Málnapürék36,5
Spártaiak44,5
Vadszilvák41,5
Hópárducok46
Hiúzok42,5
Szitakötők41
Gulipánok (középiskolás kategória)45,5

Kapcsolódó