E-bike túra a Bükk-fennsíkra: Sebesvízi kör

2021.09.24. 09:30 - 17:00

6
e-bike túra, Sebesvízi kör, Szilvásvárad, Szalajka völgy

Májustól októberig hetente szervezünk szakvezetett E-bike túrákat a Bükk-fennsíkra. Túráinkat úgy állítottuk össze, hogy a résztvevők láthassák azokat a természeti értékeket, élőhelyeket, amelyek a Bükki Nemzeti Park kiemelt értékei között tartunk számon.

ÚTVONAL

Szalajka-völgy - Kalapat - Gerenna-vár alja – Olasz-kapu – Nagy-mező – Sebesvíz – Jávorkút – Nagy-mező - Bánkút – Hármaskút - Huta-rét – Gerenna-vár alja – Kalapat – Szalajka-völgy

TÚRALEÍRÁS

A túra során áthaladunk a bükki karszt fennsíkjának rétjein, a Nagy-mezőn, érintünk a fennsíkon bükkösöket, változatos élőhelyek mellett kerékpározunk, felkeressük a hegység belső területének ismert túraközpontjait is.INFORMÁCIÓK

A túra nehézsége: közepes - A táv: 50 km, szintemelkedés 1600 m a túra közben rövid megállóknál a helyhez kapcsolódó természeti értékek, érdekességek ismertetése, Sebesvíz panziónál (fordítópont) fél órás pihenő.

Időjárási és terep viszonyok változásából kifolyólag a túra útvonal változás jogát fenntartjuk.

Találkozó helye

Szalajka-völgy, Kerékpárkölcsönző (www.kerekparkolcsonzo.hu)

9:30-tól: érkezés, kerékpárok átvétele, ismerkedés az e-bike használatával9:50: túra indulás, várható visszaérkezés az indulási helyre 17:00-ig.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

  • Betöltött 14. életév;A kerékpáros KRESZ szabályainak betartása;
  • Megfelelő kerékpározási tapasztalat, biztos kerékpár kezelés terepen is;
  • Jó egészségi állapot;
  • Visszaigazolt online foglalás (online foglalási határidő a meghirdetett túra dátumot megelőző nap 16:00-ig)
  • Minimum 6 fő jelentkező.
  • Kerékpáros szakvezetési jegy és a túraindulás helyszínén a kerékpárbérleti díj megfizetése

FIGYELEM!

  • Az online kerékpáros szakvezetési jegy (6000 Ft) váltással a választott méretű e-bike foglalást is megkapja. Ezért kérjük, nyomtassa ki a túrajegyet, azzal jelentkezzen a túra előtt a Kerékpárkölcsönzőnél. Az E-bike bérleti díját (6000 Ft) induláskor a Kerékpárkölcsönzőnél a helyszínen külön kell fizetni.
  • Kerékpáros szakvezetési jegy vásárlási lehetőség a túrát megelőző nap 16:00-ig!
  • A túra során a csoport együtt mozog, nincs mód a csoporttól való különválásra!
  • Kérjük, hozzon magával elegendő innivalót, kényelmes ruházatot. Ajánlott felszerelés: időjárásnak megfelelő könnyű ruházat, széldzseki (a Bükk-fennsíkon rendszerint hűvösebb az időjárás).

A kerékpártúrákon minden résztvevő saját felelősségére vesz részt!

A túrán kerékpáros sisak viselete kötelező! Kérés esetén sisakot tudunk biztosítani, de a járványügyi helyzet miatt a saját kerékpáros sisak ajánlott.

Adatvédelem: A túrán fényképfelvételek készülhetnek, melyeknek az Igazgatóság és a kölcsönző saját facebook és honlap oldalain, kiadványaiban való felhasználásához a résztvevők hozzájárulnak.

Baczur János
ökoturisztikai szakreferens
2021.09.24. 09:30 - 17:00