Denevérek éjszakája Felsőtárkányban

2021.08.28. 17:00 - 23:00

5
denevér, denevérek éjszakája, Felsőtárkány, Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Európai Denevéréj alkalmából kontinens szerte megrendezik a denevéreket bemutató és népszerűsítő programot, melyhez az idén is csatlakozik a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

Felsőtárkányban előadással és terepi hálózással várjuk az érdeklődőket, valamint detektorozás során megismerhetik ezt az emlősökhöz tartozó hasznos, repülő állatrendet.

A Denevérek éjszakája elnevezésű program keretén belül igyekszünk eloszlatni a denevérekkel kapcsolatban kialakult tévhiteket és előítéleteket. A Magyarországon előforduló 28 faj és ezek populációi sérülékenyek, védelmük kiemelkedően fontos, hiszen rovarfogyasztásukon keresztül kulcsszerepet játszanak az ökológiai rendszerek egészséges működésében. Mivel természetes élőhelyük gyakran megsemmisül (erdőirtások, tarvágások), így sokszor az ember közelébe kényszerülnek, ezért is fontos hogy az állat-ember konfliktusok lehetőségének csökkentése érdekében jobban megismertessük ezeket a „nemszeretem” állatokat a nagyközönséggel is.

Helyszín:

Felsőtárkány, Nyugati Kapu Oktató-és Látogatóközpont

Időpont:

2021.08.28. (szombat), 17.00 óra

Program:

17 órától Előadás a denevérekről - Gombkötö Péter gerinces zoológiai szakreferens

18 órától „Denevérek éjszakája” foglalkoztató és kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyoknak

19:30 órától Denevérek hálózása, megfigyelése hangdetektorral, hőkamerával és Éjjeli lepkék megfigyelés - Korompai Tamással zoológiai referens

Regisztráció:

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Kérjük, hogy e-mail-ben jelezze felénk részvételi szándékát. Az e-mail-ben írja meg nekünk elérhetőségeit valamint azt, hogy hány fővel kíván részt venni a programon.

E-mail cím: ErdeiN@bnpi.hu

Az eseményen 60 fő rész vételére biztosítunk lehetőséget, a regisztráció sorrendjében!

Kapcsolódó