3D-s utazás a barlangok világában

2018.11.13. 17:30 - 19:00

1
3D-s utazás a barlangok világában
Előadónk kalauzolásával rejtett természeti értékeket ismerhetünk meg Magyarországról, a Kárpát-medencéről, és a világ távoli tájairól, melyeknek létezését sokan elképzelni sem tudják. Profi technikával működő 3D mozi lesz ebben segítségünkre, melynek lenyűgöző látványelemeivel a mai kor elvárásainak megfelelő, és minden korosztálynak érdekes vizuális élményt nyújtunk.

Előadó: Egri Csaba, aki egyetemi éveitől kezdve kutatja a barlangokat, bejárva hazánk kisebb és nagyobb barlangjainak jó részét. Számos külföldi barlangi expedíció részt vevője: Olaszországtól Ausztrián keresztül Franciaországig több klasszikus alpesi barlangot járt be, de járt a déli félteke legmélyebb barlangjában, Új-Zélandon is. Főállásban a hazai Természetvédelem szolgálatában, a barlangok, mint élettelen természeti értékek megóvásával foglalkozik. Az utóbbi években fényképezőgép nélkül már sosem megy barlangba, és abból is mindjárt kettőt visz magával, hogy 3 dimenziós fotók segítségével mutassa be a sötétség birodalmát.

Időpont: 2018. november 13. kedd, 17:30
Helyszín: Eger, Eszterházy Károly Egyetem Tittel Pár Könyvtár (Líceum, Eszterházy tér 1. – Földszint 112-es terem).

Az „Egri Természetismereti Estek” programsorozat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, az Eszterházy Károly Egyetem, a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közös szervezésében valósul meg.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Honlapjaink:
Bükki Nemzeti Park Igazgatóság: www.bnpi.hu
Eszterházy Károly Egyetem: www.uni-eszterhazy.hu
Eszterházy Károly Egyetem Tittel Pál Könyvtár: www. konyvtar.uni-eszterhazy.hu
Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület: www.kaptarko.hu
Magyar Madártani Egyesület Bükki Helyi Csoport: www.mme.hu/bukki_helyi_csoport
2018.11.13. 17:30 - 19:00

Kapcsolódó