Országos Természetvédelmi és Környezetvédelmi Filmnapok 2018.05.24. 08:30

Idén több nemzeti parki látogatóközpontban, köztük Felsőtárkányban és Ipolytarnócon is várjuk a természetfilmek iránt érdeklődőket a május 25-27 között megrendezésre kerülő Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok keretein belül.

bnpi-program.2.jpg

A felsőtárkányi és ipolytarnóci vetítési program innen letölthető

A gödöllői (központi) vetítési program itt látható


A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál mára a régió egyik kiemelkedő természet- és környezetvédelmi eseménye lett. A szakma és a média támogatásával sikerült elérni, hogy a Fesztivál idején a figyelem Gödöllőre, a természeti értékeinkre és azok védelmére irányuljon.

Nemzeti Parkjaink és erdészeteink kiemelt figyelmet kapnak az idei gödöllői fesztivál programban. A biodiverzitás védelme, mint a 2018-as év kiemelt témája, végigkíséri a fesztivál valamennyi programját, legyen szó filmről, zenéről, szobrokról vagy fotókról. És természetesen idén sem hiányozhatnak a nemzeti parkok bemutatóhelyei a gödöllői Alsóparkból. A Fesztivál kiemelt vendége a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a Pilisi Parkerdő Zrt.

Sarródon a Fertő-Hanság Nemzeti Parki Igazgatóság Lászlómajori Látogatóközpontjában, Ipolytarnócon a Bükki Nemzeti Parki Igazgatóság Ősmaradványok Bemutatóhelyén, Felsőtárkányban ugyancsak a Bükki Nemzeti Parki Igazgatóság Nyugati Kapu Látogatóközpontjában, Szarvason a Körös-Maros Nemzeti Parki Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkjában, Jósvafőn pedig az Aggteleki Nemzeti Parki Igazgatóság Vörös-tói Látogatóközpontjában lesznek ingyenes filmvetítések és izgalmas, érdekes programok a természet- és környezetvédelem jegyében, a gyermeknapi hosszú hétvégén.

Több információ, részletes program a fesztiválról itt: http://godollofilmfest.com/hu


Kozma Attila
Kozma Attila
oktatási referens

Kapcsolódó