Hiúzságok! - rajzpályázat

A Magyar Természettudományi Múzeum és a Vadonleső Program közös rajzpályázatot hirdet három korcsoportban 4 és 15 év közötti gyermekek és fiatalok számára.

Hogyan is vehetsz részt rajta?

Nincs más dolgod, mint a két megadott hiúz témából egyet választani, eztán bármilyen technikával rajzold meg és színesítsd az alkotásodat. Ehhez bármilyen technikát használhatsz. Amikor kész vagy, akkor pedig kérj meg egy felnőttet, hogy segítsen a rajzodat a kitöltött ADATLAPPAL együtt eljuttatni hozzánk 2019. október 23-ig!

Melyik témában készíthetsz rajzot?

  • 1. A rejtőzködő hiúz nyomában - Hol él? Hogy néz ki? Mit eszik?
  • 2. Hiúzságom egy napja - képes, szöveges ismertető egy oldalon

Még néhány fontos tudnivaló

Bármilyen technikát alkalmazhatsz, de legfeljebb A/3-as méretű lapot használj a rajzodhoz. Az Év Emlőse: a hiúz -rajzpályázaton egyénileg és csoportosan is indulhattok, azonban minden alkotáshoz külön töltsetek ki ADATLAPOT. A csoportosan beküldött alkotásokat, csoportosan fogjuk értékelni. A beérkezett művek közül a zsűri álasztja majd ki kategóriánként az első három díjjazottat. Az értékelésnél fontosnak tartjuk a témahűséget, a kreativitást és a tudományos megalapozottságot.

Hogyan küldd el hozzánk a rajzod?

1. Postán feladva a következő címre: Az Év Emlőse: a hiúz - rajzpályázat; Magyar Természettudományi Múzeum, 1431 Budapest, Pf.137.

2. Személyesen átadhatod a múzeum kiállítási épületében, az Információs pultnál.

Mit nyerhetsz?

A Magyar Természettudományi Múzeum 2020-as kiállításaira szóló bérlet mellett izgalmas ismeretterjesztő könyvek, észtekerő játékok, a Vadonleső Program és a hazai nemzeti parkok ajéndékcsomagjai várnak rád. A nyertesek rajzait a múzeumban rendezett kiállításon mutatjuk be, melyek itt egy évig megtekinthetőek lesznek. Az alkotásokból szeretnénk minél többet bemutatni, ezért azokat visszaküldeni nem tudjuk. A résztvevők pályázatuk elküldésével tudomásul veszik a részvételi feltételeket.

A te hiúzságodat is várjuk!

Az Év Emlőse: a hiúz - rajzpályázat ADATLAPJA letölthető, illetve további szükséges információkat találsz még a www.vadonleso.hu és a www.nhmus.hu honlapokon, vagy személyesen érdeklődhetsz a Magyar Természettudományi Múzeumban.