"Ember a tündérrózsák birodalmában" - rajzpályázat

Meghosszabbított jeletkezési határidő: október 15!

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztálya és a Magyar Természettudományi Múzeum égisze alatt működő Vadonleső Program és a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság „Ember a tündérrózsák birodalmában” címmel rajzpályázatot hirdet.

Ha vízitúráztál, kirándultál vagy nyaraltál vízparton, talán láttál fehér tündérrózsát is. A vízparton számos csodás élőlénnyel találkozhatsz, nosza mozgasd meg a fantáziád és képzeld el vagy emlékezz vissza saját élményeidre milyen mesék, történetek és kalandok eshetnek meg a csodás vízibirodalomban. Vajon mit csinálhatnak a fehér tündérrózsák akkor amikor az emberi szem nem látja őket, laknak valakik a fehér tündérrózsák kelyheiben, a vízen ringatózó levelein vagy alatta?
Ragadj ceruzát, ecsetet és mutasd meg nekünk!

Pályázati feltételek:

 • Korosztály: általános iskola alsó évfolyam vagy általános iskola felső évfolyam.
 • Bármilyen színes, vagy egyszínű technikával, kollázs technikával, esetleg számítógéppel készült egyedi mű.
 • Egy pályázó maximum két pályaművel vehet részt, mely lehet sorozat is.
 • Postai úton, vagy jó minőségben, elektronikusan (min. 600 dpi, A4, vagy A3 1:1 méret, minden esetben színes beállítású JPG, vagy TIF formátum) a Vadonleső Központba küldve (Herman Ottó Intézet nonprofit Kft. 1223, Budapest Park utca 2., info@vadonleső.hu)
 • Kérjük, a borítékra, vagy az e-mail tárgyaként írjátok rá a pályázat címét: „Ember a tündérrózsák birodalmában”.
 • A pályaművekhez kérjük csatolni:
  • a mű címe,
  • a szerző neve,
  • kor/osztály,
  • település,
  • felkészítő tanár vagy szülő neve és elérhetőségei,
  • pályázó postacíme, telefonszáma, email címe.

Pályázati jelentkezés:

A pályázatok elküldési és postára adási határideje: 2019. szeptember 30.
Az alkotásokat korosztályonként értékeljük és jutalmazzuk.
Az eredményhirdetésre és a díjak átadására 2019 november 22-én kerül sor a Magyar Természettudományi Múzeumban megrendezésre kerülő „Hiúz gálán”.
Pályázattal kapcsolatos értesítéseket e-mailen küldünk.
A legjobb alkotások beküldői meghívást kapnak 2019. november 22-én a Magyar Természettudományi Múzeumban megrendezésre kerülő „Hiúz Gálára”. A díjazott alkotásokat megjelentetjük a www.vadonleső.hu, a www.termeszetvedelem.hu weboldalon valamint a Vadonleső facebook oldalán és csoportjában (www.facebook.com/vadonleso, www.facebook.com/groups/vadonleso/).
A pályázattal kapcsolatban részletes információk megtalálhatók a területileg érintett nemzetipark-igazgatóság saját honlapján, valamint a www.vadonleső.hu, a www.termeszetvedelem.hu honlapján valamint a Vadonleső facebook oldalán és csoportjában (www.facebook.com/vadonleso, www.facebook.com/groups/vadonleso/)
A pályamű beküldésével úgy tekintjük, hogy a pályázó, vagy törvényes képviselője beleegyezését adta a pályázaton való részvételhez és az alkotások esetleges kiállításon, honlapokon való megjelenéséhez.

A beérkezett alkotásokat nem küldjük vissza!