Üdvözöljük a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság honlapján!

Tovább

Aktuális híreinket itt olvashatja:

Tovább

Járt már nálunk?

Mondja el véleményét!

Tovább

Programjaink:

Tovább

Hírek Aktuális

Aktuális Felhívások

Bemutatóhelyek, látogatóközpontok

Harkály-ház beltér

ÉrtékekHarkály Ház

A Mátra kapujában, Mátrafüreden várja látogatóit a Harkály Ház, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai és környezeti nevelési központja. A hagyományos diorámák helyett korszerű, interaktív kiállításelemek segítik a Mátra kincseinek megismerését. Az Éjszakai erdő termében az éjjeli állatok hangjaival lehet ismerkedni, emellett a kiállítás egy másik pontján akár virtuális repülést is tehetünk a Mátra felett. A Harkály Ház megtekintése kiváló programlehetőség lehet rossz idő esetén is, hisz így sem marad el a Mátra nyújtotta természeti élmény.

Tovább olvasom
Szent István-barlang

ÉrtékekSzent István-barlang

Felhívjuk a Miskolc Pass turisztikai kártyával, valamint online vásárolt jeggyel érkező látogatóink figyelmét, hogy a túraindulás előtt legalább 10 perccel a jegypénztárnál regisztrálni szíveskedjenek!


A fokozottan védett Szent István-barlang Lillafüreden, Miskolctól 3,5 km-re nyílik. Bejárata a Palota-szállótól 500 m-re, az Eger-Miskolc műút mellett található. Járatainak összhossza 1514 m, függőleges kiterjedése 101 m.

Tovább olvasom
Szalajka-völgyi Információs Ház

ÉrtékekSzalajka-völgyi Információs Ház

Kedves Látogatóink!

Az információs ház 2022. szeptember 1-jétől technikai okok miatt zárva tart.

Tovább olvasom
Kérdőív - Bükki Csillagda

ÉrtékekKérdőív - Bükki Csillagda

KÉRJÜK, SEGÍTSE MUNKÁNKAT AZ ALÁBBI KÉRDÉSEK MEGVÁLASZOLÁSÁVAL:

https://www.bukkicsillagda.hu/hu/kerdoiv

Tovább olvasom
Nyugati Kapu Látogatóközpont

ÉrtékekNyugati Kapu Látogatóközpont

KEDVES LÁTOGATÓINK!

A látogatóközpont a fűtési szezonban zárva tart. Megértésüket köszönjük!

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Felsőtárkányban lévő Nyugati Kapu Látogatóközpontjában az érdeklődők a "Karszt és Élővilága" kiállítás interaktív elemeivel szemléletesen, sok esetben pedig játékos módon figyelhetik meg a Bükki Nemzeti Park állat- és növényvilágát, valamint a hegység földtani kialakulásával kapcsolatos ismereteket is elsajátíthatják.

Tovább olvasom
Vidra verda, környezeti nevelés, Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

ÉrtékekVidra Verda

A Vidra Verda küldetése, hogy élményközpontú terepi foglalkozások keretében közel hozza a természetet minden korosztályhoz.

Tovább olvasom
Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpont

ÉrtékekBaglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpont

A bemutatóhely Salgótarján városközpontjától nem messze, az Ipolytarnóc felé vezető út mentén található. Magába foglalja az 1975-ben védetté nyilvánított Baglyas Bazalttömb helyi jelentőségű természetvédelmi területet, melyhez további 2,5 hektár parkosított terület kapcsolódik. A látogatóközpont épületében kapott helyet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Nógrádi Tájegység irodája is. A mintegy 100 m2-es belső kiállítótér Baglyas-kő múltjába nyújt betekintést: a történelmi tablók mellett a régészeti feltárások során előkerült őskori és középkori leletek tanúskodnak a hosszú idő óta tartó emberi jelenlétről. A kültéri látnivalók sorát egy régészeti bemutatóhely is gazdagítja, ahol az elpusztult középkori vár védművének egy része tekinthető meg. A szikla körüli rövid tanösvény a védett terület földtani értékeit és az őket létrehozó vulkáni folyamatokat mutatja be. A látogatóközpont területén egy madármentő állomás is működik, amely sérült védett madarak átmeneti otthonául szolgál.

Tovább olvasom
Ipolytarnóci Ősmaradványok bemutatóhely külső

ÉrtékekIpolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület és bemutatóhely

KEDVES LÁTOGATÓINK!ÉRTESÍTJÜK ÖNÖKET, HOGY AZ ONLINE JEGYVÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉGET A NYÁRI NAGY FORGALOM KÜLÖN ELŐFOGLALÁSAI MIATT SZÜNETELTETJÜK HONLAPUNKON. JEGYET VÁLTANI EBBEN AZ IDŐSZAKBAN CSAK A HELYSZÍNEN LEHET.

Tovább olvasom
Kérdőív - BNPI bemutatóhelyek, látogatóközpontok

ÉrtékekKérdőív - BNPI bemutatóhelyek, látogatóközpontok

Bükki Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyek, látogatóközpontok kérdőíve

Tovább olvasom
Anna-barlang

ÉrtékekAnna-barlang

Felhívjuk

a Miskolc Pass turisztikai kártyával, valamint online vásárolt jeggyel érkező látogatóink figyelmét, hogy a túraindulás előtt legalább 10 perccel a jegypénztárnál regisztrálni szíveskedjenek!


Tovább olvasom
bükki csillagda, csillagos égbolt, bükki nemzeti park igazgatóság

ÉrtékekBükki Csillagda

A JEGYVÁSÁRLÁSHOZ GÖRGESSENEK A LAP ALJÁRA!

Tovább olvasom
Millenniumi kilátó

ÉrtékekMillenniumi kilátó

A 2000. augusztus 20-án átadott, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő faszerkezetű kilátó teraszáról páratlan látvány tárul a látogató elé: A Bükk hegység minden évszakban más-más színben pompázó domborzata, a Szalajka-völgy, az erdők rajzolata, és északi irányban 13 hegyvidéki falu háztetői. Tiszta időben a szlovákiai hegyek és a Magas-Tátra csúcsai is látszanak.

Tovább olvasom