Hírek Aktuális

Aktuális Felhívások

Bemutatóhelyek, látogatóközpontok

Harkály-ház beltér

ÉrtékekHarkály Ház

Kedves Látogatóink! A Harkály Ház az ünnepi időszakban december 24-től 26-ig, illetve január 1-jén és 2-án zárva tart.

Tovább olvasom
Ipolytarnóci Ősmaradványok bemutatóhely külső

ÉrtékekIpolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület és bemutatóhely

KEDVES LÁTOGATÓINK!ÉRTESÍTJÜK ÖNÖKET, HOGY AZ ONLINE JEGYVÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉGET 2021 NOVEMBERÉTŐL 2022 MÁRCIUSÁIG SZÜNETELTETJÜK HONLAPUNKON, MIVEL A VÁRHATÓ TÉLIES IDŐJÁRÁSI VISZONYOK MIATT NEM TUDJUK GARANTÁLNI LÁTOGATÓKÖZPONTUNK AKADÁLYMENTES MEGKÖZELÍTÉSÉT. JEGYET VÁLTANI EBBEN AZ IDŐSZAKBAN CSAK A HELYSZÍNEN LEHET.

Tovább olvasom
Szent István-barlang

ÉrtékekSzent István-barlang

Kedves Látogatóink! A lillafüredi barlangok az ünnepi időszakban december 24-től 26-ig, illetve január 1-jén és 2-án zárva tartanak.

A fokozottan védett Szent István-barlang Lillafüreden, Miskolctól 3,5 km-re nyílik. Bejárata a Palota-szállótól 500 m-re, az Eger-Miskolc műút mellett található. Járatainak összhossza 1514 m, függőleges kiterjedése 101 m.

Tovább olvasom
Millenniumi kilátó

ÉrtékekMillenniumi kilátó

A Millenniumi Kilátó az ünnepi időszakban végig nyitva tart és várja a látogatókat.

A 2000. augusztus 20-án átadott, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő faszerkezetű kilátó teraszáról páratlan látvány tárul a látogató elé: A Bükk hegység minden évszakban más-más színben pompázó domborzata, a Szalajka-völgy, az erdők rajzolata, és északi irányban 13 hegyvidéki falu háztetői. Tiszta időben a szlovákiai hegyek és a Magas-Tátra csúcsai is látszanak.

Tovább olvasom
Nyugati Kapu Látogatóközpont

ÉrtékekNyugati Kapu Látogatóközpont

Kedves Látogatóink! A látogatóközpont 2021. december 19-től január 2-ig zárva tart.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Felsőtárkányban lévő Nyugati Kapu Látogatóközpontjában az érdeklődők a "Karszt és Élővilága" kiállítás interaktív elemeivel szemléletesen, sok esetben pedig játékos módon figyelhetik meg a Bükki Nemzeti Park állat- és növényvilágát, valamint a hegység földtani kialakulásával kapcsolatos ismereteket is elsajátíthatják.

Tovább olvasom
Anna-barlang

ÉrtékekAnna-barlang

Kedves Látogatóink! A lillafüredi barlangok az ünnepi időszakban, december 24. és 26. között, illetve január 1-jén és 2-án zárva tartanak.

Az Anna-barlang a lillafüredi vízesés mellett található. Az egész világon csak kevés hozzá hasonló barlang látogatható. 1951-ben védetté, majd 1982-ben fokozottan védetté nyilvánították.

Tovább olvasom
bükki csillagda, csillagos égbolt, bükki nemzeti park igazgatóság

ÉrtékekBükki Csillagda

NYITÁS: várhatóan 2022 elején

A Bükki Csillagda Közép-Európa legmodernebb csillagászati látogatóközpontja, ahol a tudomány-élmény-interakció hármasa segítségével tudhatunk meg érdekességeket a csillagok és az űrkutatás világáról. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság látogatóközpontja négy olyan attrakcióra épít, ahol minden korosztály számára felkínáljuk az élményekben bővelkedő játszva tanulás lehetőségét.

Tovább olvasom
Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpont

ÉrtékekBaglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpont

A bemutatóhely Salgótarján városközpontjától nem messze, az Ipolytarnóc felé vezető út mentén található. Magába foglalja az 1975-ben védetté nyilvánított Baglyas Bazalttömb helyi jelentőségű természetvédelmi területet, melyhez további 2,5 hektár parkosított terület kapcsolódik. A látogatóközpont épületében kapott helyet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Nógrádi Tájegység irodája is. A mintegy 100 m2-es belső kiállítótér Baglyas-kő múltjába nyújt betekintést: a történelmi tablók mellett a régészeti feltárások során előkerült őskori és középkori leletek tanúskodnak a hosszú idő óta tartó emberi jelenlétről. A kültéri látnivalók sorát egy régészeti bemutatóhely is gazdagítja, ahol az elpusztult középkori vár védművének egy része tekinthető meg. A szikla körüli rövid tanösvény a védett terület földtani értékeit és az őket létrehozó vulkáni folyamatokat mutatja be. A látogatóközpont területén egy madármentő állomás is működik, amely sérült védett madarak átmeneti otthonául szolgál.

Tovább olvasom
Szalajka-völgyi Információs Ház

ÉrtékekSzalajka-völgyi Információs Ház

Szilvásvárad kedvelt kirándulóhelyén, a Szalajka-völgyben az aszfaltozott sétaúton érhető el a vadaspark szomszédságában az Információs Ház.

Tovább olvasom