Transzbükki átkelés 2.0 - közkívánatra

2019.02.02.

1
Transzbükki átkelés 2.0 - közkívánatra

A január 26-i jubileumi 10. Transzbükki Átkelés létszámkerete nagyon hamar betelt, ezért a lemaradóknak újabb időpontban megismételjük a programot egy héttel később, február 2-án, szombaton.

Hagyományos, egész napos szakvezetéses túránkon szabadon nem látogatható, fokozottan védett területeket is útba ejtünk, ahol természetvédelmi szakemberek mutatják be a Bükki Nemzeti Park természeti és kulturális értékeit, a természetvédelmi kezelési tevékenység műhelytitkait.

A túra során a Szalajka-völgyből az Istállós-kő-lápán kapaszkodunk fel a Bükk-fennsíkra, ahol útba ejtjük a Kopasz-rétet (frissítőpont teával, kávéval, zsíros kenyérrel), Almád-töbröt, Őr-kőt. Az Oltár-kőn megnézzünk hazánk egyetlen álló megalitikus kősztéléjét (őskori menhírjét?), majd leereszkedünk a Gyetra-völgybe. A második frissítőpont az Esztáz-kőnéllesz, ahol a barlangba is betekintünk.

18.00 órára érkezünk meg a BNPI Nyugati Kapu Látogatóközpontjába, ahol az „átkelőket” meleg vacsorával és finom italokkal fogadjuk az erdei iskolánkban.

A rendezvény időpontja: 2019. 02. 02. (szombat) 8.30-tól 20.00-ig

Találkozó: 2019. február 2 -án (szombaton) Szilvásváradon, a Szalajka-völgy bejáratában, 8.30-kor. (Az egri buszpályaudvarról 7.30 -kor indul helyközi járat Szilvásváradra. Felsőtárkányból Egerbe a 21 órakor induló utolsó busszal lehet visszajutni.)

Az átkelés során nem csak jelzett turistaúton, hanem nehéz, extrém terepen (meredek sziklás, kőgörgeteges hegyoldalakon) is közlekedünk, ezért jó erőnlét és megfelelő túraöltözet szükséges! A barlanglátogatáshoz fejlámpás védősisakot biztosítunk.

Részvételi díj: 3500 Ft/fő

Jelentkezés: A részvételi díj befizetésével, a lentebb látható online regisztrációs felület segítségével, egyénileg. A résztvevők nevét/neveit kérjük a megjegyzés rovatba beírni. Létszámkorlát: 50 fő.

Lemondás: Írásban, a kozmaa@bnpi.hu e-mail címre küldött levélben. A részvételi díjat lemondás esetén legkésőbb január 28-ig tudjuk visszatéríteni.

További információ:

36/ 411-581 /216 -os mellék vagy e-mailben, ezen a címen


TÉRKÉP

A túra nyomvonala a korábbi években:


KÉPGALÉRIA


VIDEÓ

Beszámoló a legutóbbi Transzbükki Átkelésről:A 2013-as Transzbükki Átkelés, amelynek Erőss Zsolt tiszteletbeli túravezetője volt:

Kapcsolódó